Израелският военноморски флот е открил десетки оръжия и военна техника

...
Израелският военноморски флот е открил десетки оръжия и военна техника
Коментари Харесай

Израелският флот е открил взривни устройства на „Хамас“ в морето

Израелският военноморски флот е разкрил десетки оръжия и военна техника в Средиземно море, покрай брега на линията Газа, от началото на спора в анклава на 7 октомври, заяви през днешния ден израелската войска, представена от ДПА. 

Армията добави, че палестинското ислямистко придвижване " Хамас " е възнамерявало да употребява тези оръжия и взривни устройства , с цел да напредне на израелска територия. Военноморският флот на Израел обаче е провалил тези проекти.

Израелски военни водолази са разкрили скрити под водата взривни устройства, пояси с експлозиви, муниции, надуваеми лодки и една ракета. Взривните устройства са били " обезвредени ". В публикувано от израелската войска видео се виждат два гърмежа на плаж.

Около 3000 бойци от радикалната палестинска формация " Хамас ", която управлява линията Газа, и от други екстремистки придвижвания пресякоха на 7 октомври границата с Израел в изненадваща, съгласувана офанзива, като убиха на израелска територия над 1200 души, множеството - цивилни.

Бойците преодоляха пограничните уреди, опасващи анклава, както с транспортни средства, по този начин и с парапланери, отбелязва ДПА. Агенцията напомня, че към 240 души са били отведени в линията Газа като заложници. Израелската войска отговори с масирани въздушни удари, а сухопътните й сили навлязоха в гъстонаселената палестинска територия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР