Израелският военен кабинет, който беше сформиран след атаката на Хамас

...
Израелският военен кабинет, който беше сформиран след атаката на Хамас
Коментари Харесай

Джонатан Конрикус: Израел трябва да промени стратегията си относно Иран

Израелският боен кабинет, който беше образуван след офанзивата на Хамас през октомври предходната година, се събра на съвещание следобед. На това заседание се чака да се реши точно какъв ще е отговорът на Израел. Преди началото на съвещанието Бени Ганц, един от членовете на военния кабинет увери света, че отговор от страна на Израел ще има, когато и по какъвто метод е комфортно на Израел

Американският вестник Ню Йорк Таймс заяви преди часове, че американският президент Джо Байдън е разговарял с премиера Бенямин Нетаняху и го е разубедил да дава зелена светлина за неотложен ответен удар против Иран.

Няколко членове на военния кабинет са се оповестили за неотложен удар, само че неналичието на съществени вреди след нападението на Иран е наклонило везните в друга посока, добавя още Ню Йорк таймс.

В изявление особено за " По света и у нас " някогашният представител на израелската войска Джонатан Конрикус съобщи, че отговорът на Израел няма да е просто еднократно деяние и от през днешния ден живеем в един нов Близък изток.

По всичко проличава, че Техеран е пресметнал деликатно резултата от това нахлуване - първо с предизвестие в задатък даде опция за подготовка. Анализатори считат, че задачата е по-скоро да се покаже боен потенциал, в сравнение с да се реализира ескалация.

" В лицето на иранската опасност, ще изградим районна коалиция и ще накараме Иран да заплати цената по метод и във време, което е уместно за нас. И най-важното, изправени пред желанието на враговете ни да ни навредят, ще продължим да се сплотяваме и да ставаме по-силни ", сподели Бени Ганц - член на военния кабинет на Израел.

" Израел има доста военни и дипломатически варианти. Най-малкото Израел може да отговори може би с кибер офанзиви, покушения против хора, свързани с иранската нуклеарна стратегия - това е най-лекият вид. По-тежък удар е да се отвърне по форма и със мощ - равна на тази, с която Иран нападна Израел и да се унищожи потенциала на Техеран да финансира терористични организации. Най-важното тук не е военната част, тъй като израелските благоприятни условия са огромни. Предизвикателството е да се сътвори коалиция или най-малко да има поддръжка на Съединените щати и второ каква е стратегическата цел на този ответен удар - да не е удар единствено поради отмъщението, а да се реализира нещо. Вярвам, че през днешния ден се роди един нов Близък изток. Израел би трябвало да промени тактиката си за Иран и да се промени, с цел да обезпечи бъдещето на израелските деца. Не желая нашите деца непрестанно да живеят под опасността от офанзиви на иранските проксита. И в случай че Израел не промени тактиката си, иранците просто ще продължат ", съобщи особено за " По света и у нас " Джонатан Конрикус - някогашен представител на израелската войска.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР