Израелският военен износ достигна 8,3 млрд. долара през 2020 г.,

...
Израелският военен износ достигна 8,3 млрд. долара през 2020 г.,
Коментари Харесай

Военният експорт на Израел достигна 8,3 млрд. долара

Израелският боен експорт доближи 8,3 милиарда $ през 2020 година, дружно с 15% скок в броя на подписаните съглашения спрямо миналата година, заяви държавното управление.
Въпреки опасенията, че пандемията ще повлияе на продажбите през 2020 година, те скочиха с 1 милиарда $ от 2019 година
 Израел разхлабва ограниченията след всеобщата имунизация Израел разхлабва ограниченията след всеобщата имунизация
В Израел отпадат коронавирус ограничения след всеобщата имунизация. Гражданите към този момент не са длъжни да демонстрират документи за имунизация, с цел да посеща...
Това е втората най-висока цифра на продажбите след 2017 година, когато общата сума доближи 9,2 милиарда $.
„ През миналата година работихме интензивно за и съдействие с нашите сътрудници по целия свят и ще продължим да го вършим “, съобщи министърът на защитата Бени Ганц.
Както и през предходните години, по-голямата част от военния експорт е отишъл за страни от Азия и Тихоокеанския район, се споделя в изказването на министерството.
Според държавните данни радарните системи и системите за ранно предизвестие, дружно с боеприпасите и въоръжението, усилват с 16% продажбите, до момента в който пилотираните самолети и авиониката - с 13%.
 Израелската съпротива се сплоти за свалянето на Бенямин Нетаняху Израелската съпротива се сплоти за свалянето на Бенямин Нетаняху
Израелските опозиционни партии се споразумяха да образуват държавно управление, което да постави завършек на времето на Бенямин Нетаняху като най-дъ...
Продажбите на ракети и ракетни системи за противовъздушна защита набъбнаха с 10%.
Продажбите в района на Азия и Тихия океан са 44%, като 30% отиват за Европа, 20% за Северна Америка, 4% за Африка и 2% за Латинска Америка.
През 2020 година Израел от Армения поради битката сред съседите на Кавказ в противоречивия Нагорни Карабах.
Според данни на Стокхолмския интернационален институт за проучване на мира (SiIPRI), през последните пет години Израел е главният снабдител на оръжие за Азербайджан с продажби от над 740 милиона $, изпреварвайки Русия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР