Израелският външен министър Габи Ашкенази заяви, че Иран засилва трансфера

...
Израелският външен министър Габи Ашкенази заяви, че Иран засилва трансфера
Коментари Харесай

В Русия израелският външен министър коментира Иран, Сирия, коронавируса, споменава и България

Израелският външен министър Габи Ашкенази съобщи, че Иран ускорява прехвърлянето на специфични оръжейни системи в Сирия , употребявайки я като платформа за интервенции против Израел.

" Иран продължава да усилва прехвърлянето на специфични оръжейни системи към Сирия, най-вече ракети, с цел да употребява Сирия като платформ а за интервенции против Израел. Ние не одобряваме това, би трябвало да се извърши цялостно евакуиране на иранските формирования от Сирия ", разяснява той в изявление с първия зам.-генерален шеф на ТАСС Михаил Гусман.

Ашкенази изясни, че Израел се интересува от постоянна, виновна и суверенна Сирия , само че нещата стоят по друг метод.

" Израел не може и н е би трябвало да позволява иранските сили да участват по границата ни със Сирия, даже на разстояние от 80 благи или няколко километра ".

" Ще се съгласи ли Русия, нейните врагове да се приближат до източните граници на страната - същото е . Ако в Сирия няма иранци, няма да организираме интервенции. В противоположен случай ще ги продължим, защото иранците са се научили да употребяват този маршрут, с цел да се доставят на Сирия усъвършенствани оръжейни системи за техните войски и за Хизбула. Това е недопустимо ", изясни той.

" Поддържаме положителни връзки с множеството от някогашните руски републики . Опитваме се да намерим взаимна полза в нашите връзки, общи ползи ", сподели той. " Мисля, че в този момент е добър интервал в връзките ни с тези страни. Разбира се, ние имат обичайно мощни връзки с Русия . "
 Израел удари позиции в Сирия
Израел удари позиции в Сирия

Системите за противовъздушна защита на страната са били задействани

Израел ще разиска с Русия опцията за образуване на израелско-палестинска среща на върха в Москва . " Чухме за това предложение. Със сигурност ще го обсъдим и ще забележим какво ще се случи ", сподели той.

Ашкенази разяснява, че опцията за такава среща зависи от парламентарните избори, които ще се проведат в Палестина през май.

" В последна сметка казусът не е да се съберем на едно място - дистанцията сред Йерусалим и Рамала е 10 благи. Въпросът е да реализираме прогрес . Нашето решение е да стартираме да променяме сегашния климат посредством създаване на доверие. Оттук би трябвало да стартираме ", добавя министърът.

Изказвайки се на 26 януари на открития спор на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по близкоизточното споразумяване, съветският външен министър Сергей Лавров удостовери предлагането за осъществяване на среща на водачите на Палестина и Израел в Москва .
 Белият дом
Белият дом " ще презарежда " връзките с Палестина

Новият проект на Джо Байдън за Близкия изток е на ранен стадий

" Отношенията с Русия са доста значими за Израел . Но те не са почнали преди 30 години, те са почнали по-рано - с обща просвета и общи обичаи. Както знаете, имаме голяма общественост от евреи от Русия. Много евреи пристигнаха от Русия в Израел при започване на предишния век, с цел да основат еврейска страна . И двете страни имат огромно културно въздействие една за друга ".

По думите му, " има и доста значими двустранни връзки. Русия е един от основните играчи в нашия район . Освен това, както знаете, нашата страна също отдава огромно значение и прави оценка приноса на Съюз на съветските социалистически републики за успеха във Втората международна война . Нашият министър председател Бенямин Нетаняху и вашият президент Владимир Путин откриха монументи в Нетания и Йерусалим. Мисля, че се движим в вярната посока ".

Ашкенази разяснява, че татко му е роден в България, в Пловдив . " Сигурно не знаете, само че два пъти е имал шанс: избавен български евреин, а по-късно Червената войска освобождава България . Това е невероятна история, той постоянно ми я е разказвал ".

Относно пандемията , " в този момент ще обсъдим с приятелите си това, което назоваваме " зелени паспорти " - документи за имунизация. Можем да се съгласим с министерствата на опазването на здравето на двете страни по отношение на критериите за признание на имунизацията . Ще ви позволим да дойдете в нашата страна и да се движите свободно, без да спазвате карантина, да пътувате свободно из страната. За нас е значимо да определим по какъв начин ще работи взаимното признание на документите за имунизация ".

" Причината да не се отваряме сега е, че към момента нямаме отговор по какъв начин да се оправим с нови разновидности . Ваксината Pfizer работи добре против английския вариант, само че не е известно дали е толкоз ефикасна против бразилските и други разновидности. Искаме да разберем тъкмо, че хората, които идват от Русия, не са донесли нова разновидност със себе си . Мисля, че ще отворим след няколко седмици. Вече имаме полет за разкриване сред Тел Авив и Москва и се надяваме да отворим останалите направления допустимо най-скоро ".

Попитан, като отличен боец, самоуверен военачалник, един от най-хубавите генерали в Израел, неотдавна посланик и външен министър , в коя област се чувствате най-комфортно , Ашкенази изясни, че " на първо място бих желал да кажа, че съм доста признателен за опцията да върша това, което съм правил. Баща ми е роден в България, той е оживял от Холокоста, майка ми е родена в Алепо . Те пристигнаха в тази страна, като по този метод ми дадоха тази независимост . Затова се усещам признателен за опцията да бъда това, което съм, да бъда част от тази страна ".

" Чувствах се отлично в армията, само че след 40 години, откакто свърших доста работа, мисля, че е задоволително . Политиката не е фикс идея, а избор. Ако мога да оказа помощ на моята страна да се движи в вярната посока, тъй като към момента оставам боец на тази страна, макар че не нося униформа, това е мое обвързване ".
 Гърция признава
Гърция признава " Спутник V " и чака съветските туристи

Мицотакис приветства документите за пътешестване на Европейски Съюз - " Европа върви напред с нашето предложение "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР