Израелският външен министър Ели Коен отмени своя планирана среща с

...
Израелският външен министър Ели Коен отмени своя планирана среща с
Коментари Харесай

Израелският външен министър отмени срещата си с Гутериш след словесен сблъсък за окупацията на палестинците

Израелският външен министър Ели Коен анулира своя планувана среща с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, откакто двамата влязоха в вербален конфликт по време на спор в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, съобщи ДПА. " Няма да се срещам с генералния секретар на Организация на обединените нации. След 7 октомври няма място за уравновесен метод. Хамас трябва да бъде заличен от лицето на земята ", съобщи Коен в обществените медии.

Говорител на външното министерство в Йерусалим удостовери, че срещата е анулирана.

По-рано Гутериш насочи остри рецензии против офанзивите на Израел против линията Газа, които се правят в отговор на нападението на палестинското ислямистко придвижване Хамас срещу еврейската страна от 7 октомври. Генералният секретар на Организация на обединените нации сподели, че при офанзивите против линията Газа са позволени " явни нарушавания на интернационалното филантропично право " и ги дефинира като " групово наказване " за палестинците. В своя тирада генералният секретар на Организация на обединените нации сподели още, че е " значимо да се признае също, че нападенията на Хамас не се случиха във вакуум. Палестинският народ беше подложен на 56 години задушаваща окупация ".

При нападението си, почнало на 7 октомври, бойци от придвижването " Хамас ", което ръководи линията Газа, избиха над 1400 души в Южен Израел и взеха към 220 заложници, напомня ДПА.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР