Израелският президент Ицхак Херцог ще се срещне днес в Йерусалим

...
Израелският президент Ицхак Херцог ще се срещне днес в Йерусалим
Коментари Харесай

Мъск се среща в Израел с президента на страната и със семейства, чиито близки са заложници на “Хамас”

Израелският президент Ицхак Херцог ще се срещне през днешния ден в Йерусалим с милиардера Илон Мъск, заяви канцеларията на израелския държавен глава, представена от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Късно нощес президентската канцелария заяви, че членове на фамилиите на заложници, взети от " Хамас ", също ще участват на срещата.

Канцеларията на израелския президент добави: " Те ще беседват за ужасите на терористичната офанзива на " Хамас " на 7 октомври и за неизмеримата болежка и неопределената обстановка, в която се намират пленниците ". По време на срещата Херцог желае също да подчертае потребността да " се подхващат дейности против разрастващия се антисемитизъм в интернет ".

Засега не е ясно дали по време на визитата си в Израел Мъск ще се срещне и с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, уточнват ДПА и Българска телеграфна агенция.

Социалната платформа на Мъск " X ", до неотдавна позната като " Twitter ", е подложена на критика поради толерирането на противоречиво наличие, обвързвано с офанзивата на " Хамас " против Израел и войната в Газа.

Мъск си навлече рецензии в антисемитизъм, откакто насочи нападки против финансиста Джордж Сорос, който е измежду оживелите от Холокоста, както и против основаната в Ню Йорк еврейска организация Антидефамационна лига.

Мъск твърди, че " пази свободата на словото, само че се афишира против всевъзможни форми на антисемитизъм ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР