Израелският премиер Нетаняху призовава Мъск да се бори с антисемитизма на X platform

...
Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху в понеделник призова Илон Мъск
Коментари Харесай

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху в понеделник призова Илон Мъск да се бори с антисемитизма на своята платформа X, докато седна с технологичния магнат, за да обсъдят изкуствения интелект.

Разговорът, който беше излъчен в платформата X на Мъск (бивш Twitter), дойде, когато магнатът на Tesla е затънал в спор с Лигата против клеветата, базирана в САЩ еврейска организация.

Мъск обвини ADL в отправя неоснователни обвинения в антисемитизъм, които изплашиха рекламодателите и навредиха на приходите на компанията му, и заплаши да съди за милиарди долари.

ADL от години обвинява сайта на социалните медии, че усилва антисемитската реч на омразата и обвини, че проблемната и расистка реч е нараснала рязко на X, след като Мъск завърши поглъщането си за 44 милиарда долара през октомври.

„Знам вашия ангажимент към свободата на словото“, каза Нетаняху на Мъск, който се обяви за абсолютист на свободата на словото и приветства обратно десетки хиляди забранени акаунти в платформата, когато той пое управлението.

„Уважавам това, защото е в основата на демокрациите, но също така знам, че се противопоставяте на антисемитизма...“, каза министър-председателят.

“ Надявам се, че ще откриете в границите на Първата поправка способността да спрете не само антисемитизма или да го върнете обратно по най-добрия възможен начин, но и всяка колективна омраза към хората, която антисемитизмът представлява“, каза Нетаняху.

Мъск каза, че въпреки че уебсайтът му не може да спре цялата реч на омразата, преди да бъде публикуван, той "като цяло е против атакуването на всяка група, без значение коя е тя."

"Аз съм за това, което насърчава цивилизацията и което в крайна сметка ни кара да се превърнем в космическа цивилизация и където разбираме естеството на Вселената“, каза Мъск.

„Не можем да направим това, ако има много вътрешни борби и след това омраза и негативизъм“, добави той.

„Благословение и проклятие“

Основната тема на разговора бяха потенциалните последици от AI.

„Мисля, че в много отношения днес се намираме на кръстопът за цялото човечество, където сме трябва да избираме между благословия и проклятие“, каза Нетаняху на Мъск.

Мъск, който основа собствена компания за ИИ тази година, каза, че е оптимист, че международните сили ще видят мъдростта да определят общи правила за ИИ, за да избегнат всякакви катастрофални резултати, които биха засегнали човечеството.

„Всеки спорт има съдия от един или друг вид, така че това е обосновката за безопасността на изкуствения интелект“, твърди Мъск, като казва, че повторението на надпреварата в ядрените оръжия с изкуствения интелект е неразумно.

Мъск каза, че наскоро е предупредил висши служители в Китай, че ако ИИ „е достатъчно мощен и не се внимава, цифровият супер интелект може да управлява Китай, вместо ККП (Китайската комунистическа партия).“

“ ККП предпочита да управлява" и предприе действия за регулиране, добави той.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР