Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че разузнавателната служба Мосад е

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че разузнавателната служба Мосад е
Коментари Харесай

Израел спаси Гърция от тежък терористичен акт

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че разследващата работа Мосад е помогнала на Гърция да разкрие терористичния скрит план против еврейски обект в страната, за който през вчерашния ден заяви гръцката полиция, съобщи Асошиейтед прес.

Според гръцки полицейски източници цел на подготвяното нахлуване е бил израелски ресторант в центъра на Атина, заяви АНА-МПА. По случая са арестувани двама пакистански жители на възраст 27 и 29 години, които били в контакт със собствен съотечественик, живеещ в Иран. Сред опциите, които обвинените разглеждали, били да извършат нападението с огнестрелно оръжие, с взривно устройство или да провокират пожар, най-вероятно с газ. Двамата арестувани са били следени от февруари и са в ареста за административни нарушавания, тъй като се намират в Гърция без законно съображение.
-->
Телевизия Скай оповестява, че двамата арестувани възнамерявали да извършат нападението по време на еврейската Пасха, която тази година е сред 5 и 13 април – интервал, в който ресторантът, в който се намира и еврейска синагога, трябвало да е цялостен с изтъкнати членове на еврейската общественост в гръцката столица. Според малкия екран, която се базира на сведения, с които разполагат гръцките управляващи, двамата обвинени трябвало да получат от ръководителя си в Иран сума от по 10-15 хиляди евро за всеки погубен.

В изказването на Нетаняху, публикувано нощес от кабинета му, се споделя, че „ след началото на следствието на обвинените в Гърция, Мосад даде разследващо подпомагане в разкриването на структурата, методите им на работа и връзката с Иран “.

„ Разследването разкри, че структурата, работила в Гърция, е част от обширна иранска мрежа, ръководена от Иран и обхващаща доста страни “, съобщи израелският министър председател.

Гръцки представители са декларирали пред Асошиейтед прес, че двамата обвинени са влезнали в Гърция незаконно от Турция и са били в страната най-малко четири месеца. Телевизия Скай пък оповестява, че задържаните били в Гърция от 4-5 години и работели най-вече в селското стопанство на остров Закинтос и в региона на Спарта на полуостров Пелопонес.

Министърът на външните работи на Израел Ели Коен благодари на гръцкото разузнаване и служби за сигурност за решителните им дейности. В обява в Туитър Коен написа: „ Правителството на аятолаха в Техеран изнася тероризъм в Близкия изток и в целия свят и единствено с твърда и обща позиция можем да спрем терористичните дейности на иранския режим “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР