Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че е решил да предприеме

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че е решил да предприеме
Коментари Харесай

Хамас пое отговорност за атентата в Източен Ерусалим

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че е решил да предприеме незабавни дейности в отговор на терористичното нахлуване в Източен Йерусалим, при което починаха седем души, заяви АП.

Той съобщи пред кореспонденти, че е направил оценка на сигурността и е взел решение за " незабавни дейности, които да бъдат подхванати още довечера ".

Премиерът обаче отхвърли да даде детайлности за решението, като съобщи, че Израел ще работи " уверено и невъзмутимо "

Съобщава се, че минимум седем души са станали жертва на пукотевица в Източен Йерусалим в квартал Неве Яаков, а други 10 са ранени.
 Кървава пукотевица по синагога в Ерусалим Обновена
Кървава пукотевица по синагога в Ерусалим

Има убити и ранени

Това е терористично нахлуване , осъществено в миг, когато хората са напускали синагогата. Силите за сигурност прострелват и убиват нападателя, до момента в който той се пробва да избяга, обявиха управляващите.

Първоначално никой не пое отговорност за нападението, само че представителят на ислямистката организация Хамас Хазем Касем съобщи: " Тази интервенция е отговор на закононарушението, осъществено от окупаторите в Дженин, и натурален отговор на незаконните дейности на окупацията . "

В четвъртък израелските сили за сигурност организираха антитерористична интервенция на Западния бряг, при която бяха убити повече от 10 палестинци. Нападението провокира остра реакция от страна на палестинците . Палестинската национална власт разгласи, че приключва съдействието си с израелските управляващи в региона на сигурността.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР