Израелският премиер Бенямин Нетаняху в неделя отхвърли условията, представени от

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху в неделя отхвърли условията, представени от
Коментари Харесай

Нетаняху и "Хамас" остават непреклонни в исканията си

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху в неделя отхвърли изискванията, показани от Хамас за преустановяване на войната и освобождение на заложници - цялостното евакуиране на Израел и оставянето на " Хамас " на власт в Газа, оповестява " Ройтерс ".

След като израелските самолети възобновиха бомбардировките на Хан Юнис в южната част на Ивицата Газа, високопоставеният чиновник на " Хамас " Сами Абу Зухри съобщи пред " Ройтерс ", че отводът на израелския водач да приключи военната атака в Газа значи, че няма късмет за завръщането на израелските пленници.

" В подмяна на освобождението на нашите заложници " Хамас " изисква завършек на войната, евакуиране на нашите сили от Газа, освобождение на всички убийци и изнасилвачи ", сподели министър председателят в изказване. Отхвърлям изрично изискванията за предаване на чудовищата на " Хамас ", сподели Нетаняху.

Съгласно договорка, подписана в края на ноември с посредничеството на Съединените щати, Катар и Египет, повече от 100 от почти 240 заложници, взети в плен в Газа по време на нахлуване от бойци на Хамас на 7 октомври, бяха освободени в подмяна на освобождението на 240 палестинци, арестувани в Израелски затвори.

Оттогава Нетаняху е подложен на възходящ напън да обезпечи освобождението на 136-те заложници, които остават в плен.

Форумът на фамилиите на заложниците и изчезналите лица изиска в изказване Нетаняху " ясно да съобщи, че няма да изоставим цивилни, бойци и други, отвлечени при краха през октомври ".

" Трябва да придвижим договорката в този момент, се споделя в него. Ако министър-председателят реши да пожертва заложниците, той би трябвало да покаже водачество и почтено да показа позицията си с израелската общност.

Роднини на заложниците по време на на митинг пред резиденцията на Нетаняху желаеха дейности.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели в петък, че е разговарял с Нетаняху за вероятните решения за основаването на самостоятелна палестинска страна, предполагайки, че може да включва невоенизирано държавно управление.

Нетаняху отхвърли забележките на Байдън по отношение на палестинската държавност.

В изказването в неделя Нетаняху повтори, че ще упорства за " цялостен надзор на сигурността на Израел върху цялата територия на запад от Йордания ".

Нетаняху сподели, че твърдо се е противопоставил на интернационален и вътрешен напън да промени тази позиция и ще продължава да го прави.

" Моето гледище е против основаването на палестинска страна, която би представлявала екзистенциална заплаха за Израел ", сподели той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР