Израелският премиер Бенямин Нетаняху оттегли молбата си за имунитет от

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху оттегли молбата си за имунитет от
Коментари Харесай

Нетаняху се отказа от имунитета си, ще могат да го съдят

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху отдръпна молбата си за имунитет от правосъдно гонене, часове преди началото на дебатите в Народното събрание, съобщи Associated Press.
В изказване, оповестено в формалната му страница във Фейсбук, Нетаняху показва, че " е решил да не оставя тази мръсна игра да продължи ". В момента министър председателят е на посещаване във Вашингтон преди разгласяването на мирния проект за Близкия изток на американския президент Доналд Тръмп.
За днес беше планувано изключително съвещание на израелския парламент, на което депутатите щяха да обсъдят настояването на Нетаняху за имунитет. Премиерът е упрекнат в корупция и редица други закононарушения, само че отхвърля да е правил нещо неправилно.
В началото на месеца Нетаняху напусна заеманите от него 4 министерски поста, само че остана министър-председател.
В края на предходната година израелският основен прокурор разгласи, че против премиера ще бъдат повдигнати обвинявания в корупция, измама и корист с доверие. За първи път в историята на Израел настоящ министър-председател става обвинен.
Нетаняху нарече обвиненията " опит за прелом ", остро разкритикува правосъдната система и упрекна полицията в напън върху очевидци.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР