Израелският премиер Бенямин Нетаняху отхвърли условията, които палестинското ислямистто движение

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху отхвърли условията, които палестинското ислямистто движение
Коментари Харесай

Нетаняху отхвърли гневно условията на “Хамас” за освобождаване на заложниците

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху отхвърли изискванията, които палестинското ислямистто придвижване " Хамас " сложи, с цел да освободи заложниците, които взе при офанзивата си в Израел преди повече от три месеца, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Предложението предвиждаше цялостно евакуиране на израелските въоръжени сили от линията Газа, която да остане под контрола на " Хамас ".

Израел обаче възобнови бомбардировките на град Хан Юнис, в южната част от линията Газа, като има известия за 12 убити.

Това " значи, че няма късмет за връщане на пленниците ", разяснява Сами Абу Зухри, почитан представител на " Хамас ".

По-рано през вчерашния ден Нетаняху отхвърли яростно изискванията, сложени от палестинското ислямистко придвижване.

" В подмяна на освобождението на нашите заложници " Хамас " изисква завършек на войната, изтеглянето на нашите сили от Газа, освобождението на всички убийци и изнасилвачи. И " Хамас " да останат непокътнати ", сподели израелският министър председател. " Категорично отхвърлям изискванията да се предадем на чудовищата от " Хамас ", даде да се разбере той.

В сходство със съглашение, подписано в края на ноември с посредничеството на Съединените щати, Катар и Египет, над 100 от почти 240-те заложници, отведени в линията Газа при офанзивата на " Хамас " против Израел на 7 октомври, бяха пуснати в подмяна на освобождението на 240 палестинци, държани в израелски затвори. Оттогава Нетаняху е подложен на възходящ напън да обезпечи освобождението на 136-те души, които остават в плен, отбелязва Агенция Франс Прес.

Роднините на заложници, които стачкуват пред резиденцията на израелския министър председател,го приканиха да предприеме дейности.

Редица международни водачи, измежду които генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш,разкритикуваха отхвърли на Нетаняху да се съгласи на решение на спора сред Израел и палестинцитепосредством взаимното битие на две страни.

Над 25 хиляди души са били убити от началото на израелските удари в линията Газа в отговор на нападението, осъществено от " Хамас " преди повече от три месеца,по информация от през вчерашния ден на следените от ислямисткото придвижване властив крайбрежната палестинска територия, показва Асошиейтед прес. Тези данни не са тествани по самостоятелен път.

Израелската войска в това време удостовери през вчерашния ден гибелта на един от заложниците. В известието, което не съдържа детайлности, написа, че 19-годишният сержант Шей Левинсън е мъртъв още от 7 октомври - деня на офанзивата против Израел, при която бяха убити общо към 1200 души.

Израел остава надалеч от постигането на своите цели да освободи всички останали заложници и да смаже " Хамас ", отбелязва АП.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР