Израелският премиер Бенямин Нетаняху освободи днес втория човек в правителството

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху освободи днес втория човек в правителството
Коментари Харесай

Ключов израелски министър бе освободен от поста след решение на Върховния съд

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху освободи през днешния ден втория човек в държавното управление си - министъра на вътрешните работи и на опазването на здравето, след решение на правораздаването, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

В сряда Върховният съд анулира назначението на Арие Дери, приет за отговорен в данъчна машинация.

" С болежка на сърце (...) сме принудени да ви освободим от вашия пост в държавното управление ", сподели Нетаняху на седмичното съвещание на кабинета в Йерусалим, в което участваше Дери.

Той добави, че правосъдното разпореждане " подценява волята на народа " и той ще постави старания да откри някакъв легален метод Дери да може " да дава принос в работа на Държавата Израел ".

Лидер на ултраортодоксалната партия " Шас ", Арие Дери бе назначен за министър на опазването на здравето и вътрешните работи в границите на комплицирано съдружно съглашение, подписано през декември след парламентарните избори от 1 ноември в Израел.

Върховният съд заяви в сряда, че е постановил с 10 гласа " за " против 1 " срещу ", че Арие Дери няма право да заема министерски пост, защото е бил наказан предходната година за данъчни закононарушения и изтърпява пробация като част от правосъдно съглашение.

" Повечето съдии дефинираха, че това предопределение е извънредно недопустимо и по този начин министър-председателят би трябвало да в профил (Арие Дери) от държавното управление ", се споделя в резюмето на правосъдното решение, представено от Ройтерс.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР