Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че убийството на трима заложници

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че убийството на трима заложници
Коментари Харесай

Нетаняху: Смъртта на заложниците в Газа разби сърцето ми, военният натиск е необходим

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху сподели, че убийството на трима заложници в Газа по простъпка от страна на армията е разрушило сърцето му, само че е " нужен боен напън ", с цел да се върнат другите пленници вкъщи.

„ Това разруши сърцето ми. Разби сърцето на цялата нация “ , сподели той за трагичната гибел на тримата мъже, като добави: „ С цялата си дълбока тъга желая да изясня: военният напън е нужен както за връщането на отвлечените, по този начин и за постигането на победа над нашите врагове “.

Призивите към държавното управление на Нетаняху да възобнови блокираните договаряния с " Хамас " за договорка за замяна на заложници са все по-силни, откогато армията призна, че тримата заложници са били убити от бойци по простъпка, въпреки че са развявали бяло знаме и са викали за помощ на иврит .

Новината за убийството им провокира митинги, като роднините на останалите заложници показаха угриженост, че техните близки може да са идващите и приканиха Нетаняху да се върне на масата за договаряния.

" Всичко, което получаваме още веднъж и още веднъж, са мъртви заложници " , съобщи Ноам Пери, щерка на заложника Хаим Пери.

" Нашето искане не е битка с държавното управление, а апел, който всеки би отправил, в случай че това беше неговият татко. Вземете ни под внимание и още в този момент измислете проект за договаряния ", добави тя.

„ Чувстваме се като в игра на съветска рулетка и се чудим кой ще бъде идващият на опашката, който ще бъде известен за гибелта на обичан човек “ , сподели Руби Чен, татко на 19-годишния пленник и боец Итай, по време на събитие в събота вечер.

" Първо ни обясниха, че наземната интервенция ще върне отвлечените. Това не работи, тъй като от този момент насам отвлечените се връщат, само че не всички са живи ", добави той.

Нетаняху обаче беше безапелационен, че е нужен боен напън, с цел да съумеят договарянията.

„ Насоките, които давам на преговорния екип, се основават на този напън и без него нямаме нищо “, сподели той.

" Хамас " съобщи, че няма да " стартира никакви договаряния за замяна на пандизчии, в случай че експанзията против нашия народ не спре изцяло ".

Палестинската въоръжена група отвлече към 250 заложници по време на офанзивата си против Израел на 7 октомври, при която починаха 1100 души, съгласно публични данни.

Ответната интервенция на Израел от този момент е умъртвила повече от 18 700 души, съгласно държавното управление в Газа, ръководено от " Хамас ".

По силата на кратковременно съглашение за помирение повече от 100 заложници бяха освободени в подмяна на палестинци, държани в израелски затвори, само че това съглашение от този момент изтече и боевете бяха възобновени.

Израелското държавно управление неведнъж е заявявало, че връщането вкъщи на всички заложници е една от главните му военни цели.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР