Израелският премиер Бенямин Нетаняху е заявил на частна среща с

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху е заявил на частна среща с
Коментари Харесай

Израелският премиер Нетаняху: Отговорът на иранската атака трябва да се осъществи умно

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху е декларирал на частна среща с министри от своята партия " Ликуд ", че на иранската ракетна офанзива би трябвало да се отговори мъдро, съобщи ДПА, като се базира на израелското радио " Кан ".
 
Иран би трябвало да чака с напрежение по кое време ще пристигна ответната реакция, както беше с Израел преди офанзивата късно вечерта в събота, е споделил министър председателят съгласно източник на радиото.
 
Позовавайки се на различен източник - почитан чиновник, радио " Кан " заяви, че Израел е заречен да осведоми Съединени американски щати преди да предприеме контраофанзива, с цел да даде на американските войски в региона време да се приготвят за възможен ирански ответен удар.
 
Вчера израелската войска даде обещание да отвърне на масираната и невиждана офанзива на Иран, макар апелите на доста страни, отпред със Съединени американски щати, да се избегне разгръщане на борбата в Близкия изток, където към този момент бушува война - сред Израел и палестинското ислямистко придвижване " Хамас " в линията Газа, отбелязва Франс прес.
 
Бенямин Нетаняху прикани интернационалната общественост " да остане единна " пред " иранската експанзия, която заплашва международния мир ", откакто нападението беше осуетено с поддръжката на няколко от съдружниците, в това число Вашингтон.
 
" Международната общественост би трябвало да остане единна, с цел да се опълчи на иранската експанзия, която заплашва международния мир ", съобщи министър-председателят в изказване, оповестено от службите му в обществената мрежа " Екс ".
 
Нетаняху приветства " поддръжката на Съединени американски щати, Англия, Франция и други страни за разстройване на иранската офанзива ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР