Израелският представител в ООН Гилад Ердан закачи жълта звезда на

...
Израелският представител в ООН Гилад Ердан закачи жълта звезда на
Коментари Харесай

Израелският представител в ООН закачи жълта звезда на гърдите си

Израелският представител в Организация на обединените нации Гилад Ердан закачи жълта звезда на гърдите си по време на съвещанието на Съвета за сигурност и съобщи, че ще я носи " с горделивост ", до момента в който Съветът не осъди зверствата на " Хамас ", съобщи Франс прес.

" Някои от вас не са научили нищо през последните 80 години. Някои от вас са не запомнили за какво е основана тази организация (ООН - бел. АФП) ", съобщи Гилад Ердан, като осъди " мълчанието " на Съвета за сигурност във връзка невижданите набези на палестинското ислямистко придвижване на 7 октомври.

Дълбоко разединеният Съвет за сигурност не е приел нито една резолюция по отношение на войната сред Израел и " Хамас ". " Затова дано ви припомня. От този ден нататък, всякога, когато ме погледнете, ще си спомняте какво значи да мълчиш пред лицето на злото ", съобщи израелският представител.
" Подобно на моите баби и дядовци и на бабите и дядовците на милиони евреи, от този ден нататък аз и моят екип ще носим жълти звезди ", добави той, до момента в който се изправяше, с цел да окачи на костюма си жълта звезда с думите " Никога повече ". Тя припомня за звездите, които преди време нацистите са налагали да носят всички евреи, с цел да бъдат разпознавани.

" Ще носим тези звезди, до момента в който не се разсъните и не осъдите зверствата на " Хамас ", акцентира Гилад Ердан.

В речта си той съпостави офанзивата на Израел в линията Газа с десанта в Нормандия, осъществен от съдружниците през Втората международна война, отбелязва ДПА.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР