Израелският министър-председател Яир Лапид предупреди каква е опасността от ново

...
Израелският министър-председател Яир Лапид предупреди каква е опасността от ново
Коментари Харесай

Премиерът на Израел: Премахването на санкциите срещу Иран ще доведе до вълна от тероризъм в Европа

Израелският министър-председател Яир Лапид предизвести каква е заплахата от ново съглашение с Иран по време на полемика с немския канцлер Олаф Шолц.

Подновяването на съглашението с Иран от 2015 година е извънредно сериозна неточност, която ще докара до конкуренция в нуклеарното въоръжаване в Близкия изток и ще провокира нова вълна от терористични офанзиви, предизвести министър-председателят Яир Лапид немските водачи по време на поредност от срещи в Берлин в понеделник сутринта, написа Jerusalem Post.

" Време е да преодолеем провалените договаряния с Иран. Те не могат и няма да реализират задачите, които всички ние споделяме, а точно да попречим на Иран да се снабди с нуклеарно оръжие ", съобщи Лапид по време на конференция дружно с немския канцлер Олаф Шолц.

Иран и заплахата от атомни оръжия

" Обсъдихме нуждата от нова тактика за прекъсване на иранската нуклеарна стратегия.Един нуклеарно въоръжен Иран ще дестабилизира Близкия изток и ще сътвори конкуренция в нуклеарното въоръжаване, която ще заплаши целия свят ", съобщи Лапид.

" Връщането към нуклеарното съглашение при сегашните условия би било извънредно огромна неточност. Премахването на глобите и вложението на стотици милиарди долари в Иран ще докара до вълна от тероризъм освен в Близкия изток, само че и в цяла Европа ", предизвести той.

Срещата сред двамата политици се състоя единствено няколко дни откакто договарянията за обновяване на съглашението, което не се ползва от 2018 година, стигнаха до задънена улица. Иран упорства Международната организация за атомна сила да завърши следствието си на следите от уран, открити в недекларирани ирански нуклеарни обекти.

Съединени американски щати, Франция, Обединеното кралство и Германия, които са подписали съглашението, отхвърлиха да прекратят следствието. Шолц съобщи пред кореспонденти в Берлин, че това значи, че съглашението от 2015 година за попречване на производството на нуклеарни оръжия от Иран надали ще бъде обновено в близко бъдеще.

" Знаем, че в близко бъдеще това няма да се случи, макар появилите се в последно време изгледи ", сподели Шолц. Всяко потребление на атомни оръжия от Иран би било опустошително за целия район и би трябвало да бъде предотвратено, акцентира немският канцлер.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР