Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че възнамерява да продължи операцията

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че възнамерява да продължи операцията
Коментари Харесай

Нетаняху ще прекрачи червената линия на Байдън за Рафах

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи, че има намерение да продължи интервенцията в град Рафах на южната граница на Ивицата Газа, макар позицията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който предизвести, че сходна атака би била прекосяване на " алена линия ", заяви „ Политико “.

Президентът на Съединени американски щати съобщи, че е срещу ескалация на спора в Рафах и че не може да одобри " още 30 000 мъртви палестинци ".
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи, че има намерение да продължи интервенцията в град Рафах на южната граница на линията Газа, макар позицията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, че сходна атака би била прекосяване на " алена линия ", заяви „ Политико “.
Организациите за оказване на помощ предизвестиха, че офанзива против Рафах на границата с Египет - все още вбежище за към половината от 2,3-милионното население на Газа - ще докара до доста жертви измежду цивилното население. Според външния министър на Германия Аналена Бербок, това ще бъде " филантропична злополука ", съобщи БГНЕС.

Нетаняху отговори на въпроса дали израелските сили ще навлязат в Рафах:

" Ще отидем там. Няма да ги оставим. Аз също имам алена линия. Знаете ли коя е алената линия? Да не се повтаря 7 октомври. Никога повече. "

Премиерът има поради бруталната терористична офанзива на " Хамас ", при която починаха над 1160 души в Израел - точно тя стана причина за войната.

Без да посочва имена Нетаняху съобщи, че е имал безмълвната поддръжка на няколко арабски водачи за продължение на офанзивата против " Хамас ".

" Те схващат това и даже безшумно се съгласяват с него. Те схващат, че " Хамас " е част от иранската терористична ос. " - сподели той.

Международният напън върху Израел за реализиране на съглашение за преустановяване на огъня се ускорява.

Точните данни за броя на палестинските жертви са противоречиви, защото здравното министерство в Газа е следено от придвижването " Хамас ", което редовно си служи с дезинформация - то твърди, че смъртните случаи в Газа надвишават 30 000. Организации на Организация на обединените нации (оказа се, че в тях също е проникнало въздействието на " Хамас " - б.р.) обявиха, че са регистрирани първите смъртни случаи от апетит - това накара Европейски Съюз да отвори морски кулоар за доставка на помощи от Кипър.

Израелските управляващи бяха подложени на критика, че блокират доставката на филантропична помощ по суша, само че Нетаняху съобщи, че морският ескорт е негова концепция.

Той също по този начин предвижда, че боевете може да приключат единствено след месец.

" Унищожили сме три четвърти от бойните терористични батальони на " Хамас ". И сме покрай привършване на последната част във военните дейности. " - съобщи израелският водач. Бойните дейности няма да " лишават повече от два месеца ".

" Може би шест седмици, може би четири ", добави той.

Нетаняху също по този начин даде своите лични оценки за броя на починалите. По думите му са убити към 13 000 палестински терлористи, до момента в който смъртността измежду цивилното население се прави оценка на 1-1,5 на всеки боец. Това значи, че общият брой на починалите е над 26 000 души.

Той също по този начин отхвърли концепцията за преустановяване на огъня за мюсюлманския заветен месец Рамазан, като съобщи, че въпреки да " би желал да види още едно освобождение на заложници ", не вижда никакъв пробив в договарянията: „ Без освобождение на заложници няма да има пауза в сраженията. "

Израелският министър-председател също по този начин удвои отхвърлянето на опцията за основаване на палестинска страна.

" Позициите, които не отстъпвам, се поддържат от голямото болшинство израелци, които след 7 октомври ви споделят: " Не желаеме да виждаме палестинска страна. " - уточни той.

Нетаняху също по този начин разяснява рецензиите на Байдън, който съобщи, че израелският водач " повече вреди на Израел, в сравнение с му оказва помощ ".

Нетаняху уточни, че въпреки да не знае " какво тъкмо е имал поради президентът ", в случай че Байдън е споделил, че той опонира на желанията или ползите на Израел, то той " бърка и по двете точки ".

" Израелският народ също поддържа моята позиция, която гласи, че би трябвало изрично да отхвърлим опита да ни бъде натикана в гърлото палестинска страна. Това е нещо, с което те са съгласни. " - означи Нетаняху.

" Причината да нямаме мир не е, че палестинците нямат страна. Тя е, тъй като евреите имат страна. И в действителност палестинците не са се наканили да признаят и одобряват еврейската страна. " - сподели още той.

Все отново израелският водач беше деликатен в рецензиите си към американския си сътрудник и още по-предпазлив по тематиката дали би предпочел претендента на републиканците Доналд Тръмп: " Последното нещо, което желая да направя, е да изляза на американската политическа сцена. "

За Байдън става все по-важно да не отчуждава лявото крило на Демократическата партия в навечерието на изборите в Съединени американски щати през ноември. В същото време социологическите изследвания демонстрират, че Израел продължава да се радва на необятна поддръжка измежду американските гласоподаватели.

По въпроса дали Израел ще би трябвало да разшири акцията си за битка с " Хизбула " в Южен Ливан, Нетаняху остави открита вероятността за военна интервенция, с цел да улесни завръщането на хората, които са напуснали домовете си в Северен Израел заради боязън от трансгранични набези от страна на шиитската военна формация.

" Те са напуснали домовете си заради боязън, че " Хизбула " ще извърши кланета по северната граница с Ливан, каквито " Хамас " извърши по границата с Газа. Затова ще създадем всичко допустимо, с цел да възстановим сигурността за тях и да ги върнем вкъщи. Ако би трябвало да го създадем с военни средства, ще го създадем. Ако има дипломатически метод да го реализираме, добре. Но в последна сметка ще го създадем. " - уточни той. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР