Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху обяви, че Израел ще нахлуе в

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху обяви, че Израел ще нахлуе в
Коментари Харесай

Нетаняху: Израел ще нахлуе в Рафах със или без примирие в Газа

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху разгласи, че Израел ще нахлуе в Рафах в южната част на Ивицата Газа, даже в случай че Хамас се съгласи с последното израелско предложение за преустановяване на огъня, заяви „ Политико “.


" Идеята, че ще спрем войната, преди да реализираме всички нейни цели, е изключена ", съобщи Нетаняху на среща с представители на фамилиите на хора, взети за заложници от палестинската войнствена формация.

" Ще влезем в Рафах и ще унищожаваме батальоните на Хамас там - със или без съглашение, с цел да реализираме цялостна победа ", добави той.

Семействата приканиха Нетаняху да " устои на интернационалния напън " за прекъсване на войната в Газа, се споделя в изказването, оповестено от канцеларията на министър-председателя.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че нахлуването в Рафах би било " алена линия ", макар че Нетаняху се зарече да не се подчини на това.

От началото на войната Израел нанася постоянни въздушни удари по града и заплашва да изпрати войски, като назовава Рафах последната цитадела на Хамас. През нощта на 28 април при израелски въздушни удари са починали минимум 22 души, в това число шест дами и пет деца, оповестиха палестински здравни чиновници.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи по време на избирателен спор, че би било " изцяло недопустимо " Израел да нападна палестинския град, само че отхвърли да го назова " алена линия ", която би довела до наказания на Европейски Съюз против Израел. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР