Израелският кабинет почете с минута мълчание жертвите на стрелбата в

...
Израелският кабинет почете с минута мълчание жертвите на стрелбата в
Коментари Харесай

Израелският кабинет почете с минута мълчание жертвите от стрелбата в синагогата в Питсбърг

Израелският кабинет уважи с минута безмълвие жертвите на стрелбата в синагога в Питсбърг през вчерашния ден, при която бяха убити 11 души, съобщи Ройтерс.

"Цялата израелска нация скърби дружно със фамилиите на жертвите при ужасяващото всеобщо ликвидиране в синагогата "Дървото на живота " в Питсбърг ", сподели министър председателят Бенямин Нетаняху при започване на днешното седмично държавно съвещание. Вчерашната пукотевица "е най-голямото антисемитско закононарушение " в историята на Съединени американски щати, съобщи Нетаняху. Той прикани света да се сплоти в битката против антисемитизма на всички места.

"Трудно е да бъде пресилен ужасът от убийството на евреи, които се събират на шабат и които са били убити единствено тъй като са евреи ", означи Нетаняху. Стрелец, фрапантен "всички евреи би трябвало умрат ", нахлу в синагогата "Дървото на живота " по време на еврейска религиозна работа за шабат и умъртви 11 души и рани шест, в това число четирима служители на реда, преди да бъде задържан.

"От мое име, от името на държавното управление на Израел и народа на Израел сервирам нашите най-искрени съболезнования на фамилиите, изгубили свои близки. Всички се молим за бързо възобновяване на ранените ", сподели Нетаняху.

Министерството на външните работи на подкрепяната от Запада Палестинска автономност дефинира стрелбата като "терористичен акт против синагога... при който американски евреи и служители на реда са били убити ". "Осъждаме нападенията на терористи против храмове, стимулирани от отвратителни, фашистки възгледи, основаващи се на теорията за предимство на бялата раса ", се споделя в изказването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР