Израелският футболист Сагив Йехезгел, защитник на турския футболен отбор Анталияспор,

...
Израелският футболист Сагив Йехезгел, защитник на турския футболен отбор Анталияспор,
Коментари Харесай

Футболист е задържан в Турция за жест в подкрепа на израелските действия в ивицата Газа

Израелският футболист Сагив Йехезгел, бранител на турския футболен тим " Анталияспор ", е бил арестуван по обвиняване в " обществено подбудителство към неприязън ", заяви министърът на правораздаването на Турция, представен от турски медии.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1407
На 14 януари по време на мач сред " Анталияспор " и " Трабзонспор ", откакто отбелязал гол, Йехезкел показал лентата на ръкава си с надпис " 100 дни. 7.10 ". Надписът се отнася до отбелязването на стотния ден от палестинско-израелския спор, почнал на 7 октомври 2023 година с нападението на бойци на " Хамас " на израелска територия.

Веднага след обществената демонстрация на израелския футболист, бордът на шефовете на футболния клуб е взел решение за преустановяване на контракта му. Ръководството на " Анталияспор " обосновало решението си с изказването, че Йехезкел е " работил против националните полезности ", показва Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция. 

" Прокуратурата в Анталия стартира развой за " обществено подбудителство към неприязън "  поради безотговорните дейности на Йехезкел в поддръжка на кланетата, осъществени от Израел в линията Газа ", написа министърът на правораздаването Йълмаз Тунч в своя обява в обществената мрежа " Екс ". Министърът прибавя, че решението да се даде приоритет на националните полезности пред спортните достижения акцентира смисъла, което Турция отдава на зачитането на правилата на страната.

 

 

 

 

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР