Израелските военни унищожиха по време на операцията Щит и стрела

...
Израелските военни унищожиха по време на операцията Щит и стрела
Коментари Харесай

Израел е ликвидирал върхушката на „Ислямски джихад“ в Газа

Израелските военни унищожиха по време на интервенцията " Щит и стрела " в линията Газа цялата върхушка на палестинското коренно придвижване " Ислямски джихад ", интервенцията завърши сполучливо. Това разгласи през днешния ден израелският министър председател Бенямин Нетаняху, говорейки на седмично съвещание.


" Снощи завършихме сполучливо петдневна битка против терористичната организация „ Ислямски джихад ", сподели държавният началник, чиито изказвания бяха публикувани от кабинета му. Нетаняху акцентира, че на армията и разузнаването е предоставена задачата да извършат интервенцията, употребявайки самодейност и изненадващо, и тази директива е изпълнена. Той похвали дейностите на военните. " С цялостна изненада и непрекъсната демонстрация на самодейност елиминирахме цялата върхушка на „ Ислямския джихад “ в Газа. Елиминирахме десетки терористи, унищожихме 17 щаба на джихада, ракетни хранилища, противотанкови екипажи и доста други ", изброи министър-председателят.

Нетаняху благодари на военните за техния професионализъм и на хората в страната за тяхната устойчивост. „ Днес враговете на Израел в Газа и надалеч оттатък нея знаят, че даже и да се опитат да се скрият, ние можем и сме подготвени да ги достигнем във всеки един миг. Това изказване беше доста подсилено по време на операцията„ Щит и стрела “, - израелецът е сигурен министър председателят.

Изостряне на обстановката към линията Газа

От 9 май израелската войска организира интервенцията " Щит и стрела " в линията Газа, нанасяйки удари по военни цели на " Ислямски джихад ". Тя стартира в отговор на масирания обстрел против еврейската страна седмица по-рано. На 2 май радикали от Газа изстреляха повече от 100 ракети и минометни снаряди по територията на Израел за един ден. Стрелбата последва известията за гибелта в израелски затвор на деятеля на „ Ислямския джихад “ Хадр Аднан, който разгласи гладна стачка. Радикалите от Газа изстреляха над 1200 ракети против Израел за пет дни, съгласно „ Таймс ът Израел “, а израелската войска отмъсти, като удари към 350 цели в анклава, в това число командни центрове, ракетни и минохвъргачки, военни постове и високопоставени деятели „ Ислямски джихад “ в палестинския анклав.

Примирието

В събота вечерта египетската телевизия „ Екстра нюз “ заяви, че основаните в Газа палестински фракции и Израел са се договорили за взаимно преустановяване на огъня от 22:00 часа. По думите му съглашението е реализирано с дейното ходатайство на Кайро. Израелските управляващи, представлявани от ръководителя на Съвета за национална сигурност Цахи Ханегби, благодариха на Египет за посредничеството и се съгласиха с самодейността, като споделиха, че мълчанието от страна на Газа ще бъде посрещнато с безмълвие от страна на Израел и си резервира правото да отговори за всяка офанзива против еврейската страна.

Малко след 23:00 часа българско в събота в южната и централната част на Израел още веднъж прозвучаха паники, в отговор израелските военни нападнаха подземни ракетни установки в бранша, заяви армейската пресслужба същия ден. В неделя не е имало обилни произшествия със сигурността в граничната зона на Газа, отбелязва вестникът. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР