Израелските власти обявиха, че са отменили плана си за депортиране

...
Израелските власти обявиха, че са отменили плана си за депортиране
Коментари Харесай

Израел ще изпрати 16 000 африкански мигранти в западни страни

Израелските управляващи оповестиха, че са отменили проекта си за депортиране на африкански мигранти от Африка, откакто са постигнали съглашения с организацията за бежанците на Организация на обединените нации да изпратят повече от 16 000 от тях в западни страни, съобщи „ Ройтерс “.

„ Израел и висшият комисар на Организация на обединените нации за бежанците се договориха за изпращането на 16 250 мигранти в западни страни “,  гласи израелското известие, без да прецизира кои страни ще одобряват африканците.

Останалите мигранти, доста от които са претенденти за бежански статус, ще могат да останат в Израел най-малко още 5 години, оповестиха от кабинета на премиера Бенямин Нетаняху.

Съдбата на към 37 000 африканци в Израел се трансформира в тематика на остри диспути в страната, която бе учредена като леговище за преследваните евреи от целия свят и техен народен дом.

Дясното държавно управление на Нетаняху е подложено на голям напън да изгони африканските мигранти от своите националистически гласоподаватели, до момента в който други приканиха те да бъдат оставени в страната.

През февруари Израел стартира да изпраща предизвестия до африканските мигранти, че в случай че не изоставен страната до два месеца рискуват да бъдат арестувани в пандиза.

Израелското държавно управление предложи на мигрантите по 3500 $ и самолетен билет към дестинация в Субсахарска Африка. Правозащитните организации обаче обявиха, че депортирането на мигрантите ще изложи животът им на риск, тъй като доста от тях са бягали от военни спорове и гонене в своите страни.

През последните две години Израел построи ограда по границата си с Египет, която спря съвсем изцяло потока от мигранти от Африка, влизащи нелегално в страната. Преди това в Израел са влезнали общо 64 000 африканци, огромна част от които са напуснали страната след това.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР