Израелските въоръжени сили заявиха, че са разкрили мрежа от тунели

...
Израелските въоръжени сили заявиха, че са разкрили мрежа от тунели
Коментари Харесай

Израел е разкрил мрежа от тунели на Хамас под и в близост до болниците в Газа

Израелските въоръжени сили обявиха, че са разкрили мрежа от тунели на " Хамас ", командни центрове и ракетни установки под и наоколо до лечебни заведения в Северна Газа, съобщи Ройтерс.

" Хамас систематично употребява лечебни заведения като част от своята военна машина " , сподели пред кореспонденти основният израелски боен представител вицеадмирал Даниел Хагари.

The Hamad Hospital in Gaza City. You can see entry points of Hamas tunnels clearly under it.
— The Mossad: Satirical, Yet Awesome (@TheMossadIL)
Ислямистката формация " Хамас " отхвърля тези обвинявания и упреква Израел, че популяризира неистини, показва Ройтерс.

Хагари показа пред медиите видеоматериали, фотоси и звукови записи, които по думите му показват тактиката на " Хамас " да употребява лечебни заведения като прикритие и да пречи на цивилните да напущат зоните на сражения. Той също по този начин сподели, че над 800 ракети, изстреляни от Газа против Израел по време на войната, са паднали в анклава, при което са били убити доста палестинци.

Подкрепяната от Иран формация " Хамас " сама създава някои от своите ракети и също по този начин получава ракети от чужбина. Агенция Ройтерс отбелязва, че не е допустимо думите на на Хагари да бъдат доказани от самостоятелни източници. Израел от седмици притегля вниманието към главната болница в Газа, " Аш Шифа ", обвинявайки " Хамас, че я употребява като щит за своите подземни оперативни центрове.

Хагари в този момент насочи сходни обвинявания за две други лечебни заведения в Северна Газа – финансираната от Катар болница " Шейх Хамад " и болница, издигната от организации от Индонезия.

Israel
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР