Израелските въоръжени сили разрушиха домовете на двама палестинци, заподозрени в

...
Израелските въоръжени сили разрушиха домовете на двама палестинци, заподозрени в
Коментари Харесай

Израел разруши домовете на палестинци, заподозрени в атака срещу израелец

Израелските въоръжени сили унищожиха домовете на двама палестинци, обвинени в убийството на израелски охранител в населено място на Западния бряг през април, съобщи Асошиейтед прес.

Вячеслав Голев беше убит на входа на еврейско населено място в окупирания Западен бряг на 29 април. Палестинското ислямистко придвижване Хамас пое отговорност за офанзивата.

Израелските военни по-късно задържаха двама палестинци, обвинени в осъществяване на офанзивата. Днес армията сподели, че е разрушила техните домове в село на Западния бряг. В изказване на армията се споделя, че военните е трябвало да се оправят с принудителен митинг, при който били замеряни със запалителни бомби и горящи гуми, съобщи Българска телеграфна агенция.

Израел рутинно унищожава домовете на убити или хванати палестински нападатели, които са умъртвили израелци и твърди, че това възпира бъдещи офанзиви. Палестинци и групи за отбрана на човешките права споделят, че тази процедура е равносилна на групово наказване. Израелски войски от месеци съвсем всеки ден организират нападения на Западния бряг, откакто поредност от палестински офанзиви предизвикаха гибелта на 19 израелци, отбелязва АП. По време на някои от тези нападения военните се сблъскват със опозиция и в няколко случая се стигна до жертви. По информация от формалната палестинска статистика повече от 60 палестинци са били убити от израелските сили от началото на годината.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР