Израелските въоръжени сили извършиха локални нападения в покрайнините на Ивицата

...
Израелските въоръжени сили извършиха локални нападения в покрайнините на Ивицата
Коментари Харесай

Израелската армия извърши нападения в покрайнините на Газа, Хамас забрани гражданите да напускат града

Израелските въоръжени сили направиха местни набези в покрайнините на Ивицата Газа, заяви военното командване. По време на напъните си за намиране на изчезнали лица, израелските сили са умъртвили членове на " Хамас ", в това число един, изстрелял противотанкова управляема ракета.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 352
Днес палестинците започнаха да се изтеглят от Газа сити. Израелската войска даде ултиматум популацията на града да го напусне до 24 часа. Настана комплициране, след като палестинската формация " Хамас " разпореди да не се извършва нареждането на израелците. Част от хората потеглиха към южната част на Газа. Предполага се, че столицата на анклава ще е мястото, от което ще стартира наземната интервенция на израелската войска, написа " Нова телевизия ".

Израелската войска предизвести за евакуацията с хиляди листовки, които се посипаха от небето над Ивицата Газа. Градът е почти една трета от цялата територия на Газа и се намира в северната част. Населението е над 1 милион души и толкоз бързо евакуацията е на практика невъзможна. Но доста хора потеглиха от боязън да не се окажат на пътя на израелската войска.

" Ставало е с дядовците ни, в този момент става и с нас. Отново ни прогонват. Това е проект да се отърват от нас. Газа ще бъде унищожена. Пълна злополука ", съобщи Мохамед Рока.

Много палестинци отхвърлят да изоставен Газа сити. Израелската войска предизвести, че по този метод " Хамас " ги употребява като жив щит. Но ултиматумът провокира доста рецензии. Редица страни в Европа и по света осъдиха концепцията на Израел. Организация на обединените нации го назова противозаконен.

“Уязвими пациенти, в това число тези, които бяха ранени в бомбардировките, тежко заболели, които дишат на вентилатор, възрастни хора или майки с доста дребни деца - за някои от тях такова пренасяне е като смъртна присъда. Да карат здравните служащи да ги местят., е демонстрация на свирепост ”, уточни Тарик Ясаревич, представител на Световната здравна организация.

Продължават опасенията, че спора може да излезе отвън границите на Израел. Иранският външен министър отиде в Ливан и се срещна с водача на " Хизбула ". В предишното финансираната от Техеран формация води война с Израел и продължава да приканва за заличаването на страната. След срещата " Хизбула " изпратиха смесени сигнали.

" Следим ходовете на врага и сме изцяло подготвени. Ще предприемем дейности, когато му пристигна времето ", сподели Наим Касем, заместник-командир на " Хизбула ".

Извънредни дипломатически старания вървят редом с подготовката на Израел за военна интервенция. Председателките на Еврокомисията и Европарламента се причислиха към мнозина задгранични политици и дипломати, които се срещнаха с държавното управление на Израел и Палестинската автономност на Западния бряг. Засега не може да бъде открит метод както цивилните в Газа да получат помощ или най-малко метод да изоставен, по този начин и Израел да организира ефикасна интервенция против " Хамас ".

А мюсюлманите в Йерусалим през днешния ден бяха принудени да се молят на улицата. От съображения за сигурност Израел отряза достъпа към джамията Ал Акса и други храмове. Така петъчните молебствия минаха навън и под погледа на стотици служители на реда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР