Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) заявиха, че са заловили бойци

...
Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) заявиха, че са заловили бойци
Коментари Харесай

Израел залови бойци на Хамас, укриващи се сред мирното население в Газа

Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) обявиха, че са заловили бойци на придвижването " Хамас " в град Хан Юнис в южната част на линията Газа, когато те се пробвали да избягат от града, укривайки се измежду мирното население, съобщи ДПА.

По време на израелските интервенции тази нощ в региона са били убити и други въоръжени лица, открити са и оръжия, оповестиха ЦАХАЛ. При израелско въздушно нахлуване е била унищожена и клетка на " Хамас ", подготвяща нахлуване с дрон, се споделя още в изказването.

Според известието, чиято меродавност не може да бъде доказана от ДПА, Израелските сили за защита са подхванали и огромна интервенция в квартала " Зейтун " на град Газа, като са разкрили склад за оръжие и са унищожили площадка за изстрелване на ракети.

По данни на следените от " Хамас " палестински здравни управляващи в линията Газа до момента са починали повече от 29 600 души при израелските интервенции в отговор на нападенията от 7 октомври на придвижването " Хамас ", при които в Израел починаха към 1200 души.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху разгласи, че ще свика съвещание на кабинета, евентуално още през днешния ден, с цел да разиска възможната атака на ЦАХАЛ към Рафах в южната част на линията Газа. В града в този момент се намират към 1,5 милиона мирни жители, доста от които живеят в палатки.

Видеото е архивно: " Израел сложи ултиматум на " Хамас "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР