Израелските сили за отбрана представиха на военния кабинет план за

...
Израелските сили за отбрана представиха на военния кабинет план за
Коментари Харесай

Израел има готов план за атака срещу Рафах

Израелските сили за защита показаха на военния кабинет проект за евакуация на цивилни жители от Рафах в южната част на линията Газа.

Това оповестиха от канцеларията на израелския министър председател, посочи АП.

Армията " показа проект за евакуация на популацията от регионите на бойни дейности в линията Газа, както и иден действен проект ", се споделя в изказването.

Освен това късно в неделя вечерта кабинетът утвърди даването на филантропична помощ в южната част на Ивицата Газа " по подобен метод, че да се предотвратят мародерствата , които бяха осъществени в северната част на Ивицата Газа и в други региони ".

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи в неделя, че интервенцията на територията на линията Газа в Рафах може да бъде отсрочена за известно време при изискване, че бъде реализирано съглашение с групировката " Хамас " за освобождението на заложници, само че че офанзивата въпреки всичко ще продължи.
 Европейски Съюз: Операция на Израел в Рафах ще е безспорна злополука
Европейски Съюз: Операция на Израел в Рафах ще е безспорна злополука

Няма по какъв начин да бъдат избегнати цивилни жертви

" Ако имаме договорка, интервенцията може да бъде отсрочена по някакъв метод, само че по този начин или другояче ще се случи. Ако няма договорка, ние по този начин или другояче ще проведем интервенцията ", съобщи Нетаняху в ефира на американския ефирен канал CBS.

Премиерът добави, че " след няколко седмици ", откакто Израел стартира военната интервенция в Рафах, ще има " цялостна победа ".

Въпреки предизвестията на европейските съдружници и апелите на Съединени американски щати за " благонадежден " проект за отбрана на цивилното население преди нападението, Нетаняху остава твърдо решен да се оправи със обстановката в Рафах по боен път.
 Израел уточни дата за интервенцията си в Рафах
Израел уточни дата за интервенцията си в Рафах

До 10 март, началото на Рамазан, заложниците би трябвало да са вкъщи

" Ако нямаме съглашение, ще го създадем по този начин или другояче ", съобщи израелският министър председател.

Новината идва, откакто Белият дом съобщи, че договорката към момента е в развой на договаряне.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР