Израелските сили убиха повече от 200 палестинци по време на

...
Израелските сили убиха повече от 200 палестинци по време на
Коментари Харесай

Израелската армия уби повече от 200 палестинци в болница в Газа

Израелските сили убиха повече от 200 палестинци по време на продължаващото нахлуване против болница Ал-Шифа в град Газа, оповестиха военните в четвъртък.
Военно изказване гласи, че армейските сили към момента се бият в болничното заведение.
„ Около 200 диверсанти са отстранени “, се споделя в известието.
Армията твърди, че нейните сили са евакуирали цивилни, пациенти и медицински личен състав в друга част на болничното заведение, „ която армията е подготвила и открила, с цел да разреши продължение на вярното здравно лекуване “.
Израелската войска нахлу в болничното заведение, най-голямото здравно заведение в линията Газа, което приютява хиляди пациенти и разселени хора, на 18 март.
Израел води смъртоносна военна атака против палестинския анклав след трансгранична офанзива на Хамас на 7 октомври, при която бяха убити към 1200 израелци.
Близо 32 500 палестинци са били убити от този момент и над 74 900 са ранени на фона на всеобщо заличаване и дефицит на артикули от първа нужда.
Израелската война, която към този момент е в своя 174-ти ден, е тласнала 85% от популацията на Газа към вътрешно разселване на фона на изострен дефицит на храна, чиста вода и медикаменти, до момента в който 60% от инфраструктурата на анклава е била развалена или унищожена, съгласно Организация на обединените нации.
Израел е упрекнат в геноцид в Международния съд. Временно решение от януари подреди на Тел Авив да спре геноцидните дейности и да предприеме ограничения, с цел да подсигурява, че филантропичната помощ се дава на цивилни в Газа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР