Израелските сили нахлуха в болница al-Shifa, където се укриват хиляди

...
Израелските сили нахлуха в болница al-Shifa, където се укриват хиляди
Коментари Харесай

Хиляди, хванати в капан, докато израелските сили нахлуха в болница al-Shifa в Газа

Израелските сили нахлуха в болница al-Shifa, където се укриват хиляди палестинци, след дни на тежки офанзиви в региона към комплекса в Град Газа.

Израелските военни оповестиха рано сутринта в сряда, че организират „ интервенция против Хамас в избран регион “ в Ал Шифа. Наричайки нападението „ целенасочена интервенция “ против най-голямото здравно заведение в Газа, то сподели, че нападението се основава на израелско и американско разузнаване.

Продължавайте да четете

лист от 3 itemsЛекари реалокират недоносени бебета в болница al-Shifa в Газа Болница al-Shifa в Газа е принудена да погребва мъртви пациенти в „ всеобщ гроб “ Молби от вътрешността на болничното заведение al-Shifa в Газа под блокада завършек на списъка

Израел упреква Хамас, групата, която ръководи Газа, че употребява болничното заведение като база. Хамас отхвърля изказванието. Израел не показа доказателства в поддръжка на изказванието си.

Десетки израелски бойци влязоха в оборудването, до момента в който танкове бяха ситуирани в двора на медицинския комплекс, сподели Тарек Абу Азум от Ал Джазира, репортаж от Хан Юнис в сряда. Нападението „ се счита за доста рисковано и рисково, защото в болничното заведение има към 7500 палестинци, в това число пациенти, лекари и разселени хора “, сподели той.

Д-р Мунир ал-Бурш, общоприет шеф на лечебните заведения в линията Газа, сподели пред Ал Джазира, че израелските сили са претърсили мазето на ал-Шифа и са влезнали в хирургическите и незабавните здания в границите на комплекса.

Д-р Ахмед Ел Мохалалати, хирург в оборудването, заяви за мощна пукотевица и детонации, които могат да се чуят в комплекса. „ Видяхме [израелските] танкове и булдозери в кампуса на центъра “, сподели той пред Ал Джазира.

Около 700 пациенти остават в болничното заведение, в това число към 100 в сериозно положение, заяви Мохалалати. Повече от 1000 души медицински личен състав също са блокирани на място, само че не могат да лекуват пациенти заради дефицит на медикаменти и гориво.

Хиляди цивилни, разселени от петседмичната бомбардировка на Газа от Израел, която умъртви повече от 11 200 палестинци, също са в болница ал-Шифа.

Мохалалати разказа страха, обзел хилядите, хванати в капан в оборудването. „ Не знаем какво ще ни създадат. Не знаем дали ще убиват хора или ще ги тероризират. Ние знаем, че цялата агитация е неистина и те знаят също толкоз добре, колкото и ние, че в медицинския център Ал-Шифа няма нищо. “


„ Варварско закононарушение “

Районът към ал-Шифа е унищожен от голям брой израелски офанзиви от седмици. Израелското държавно управление издаде предизвестия за евакуация на оборудването. Палестинските медицински чиновници обаче отхвърлиха заповедта, заявявайки, че не могат да оставят пациентите си.

На фона на нападението министърът на опазването на здравето на Палестинската администрация доктор Май ал-Кайла сподели в изказване, оповестено от палестинската осведомителна организация Wafa, че израелските сили „ правят ново закононарушение против човечеството, медицинския личен състав и пациенти ”.

Палестинското държавно управление държи израелските сили „ виновни за живота на медицинския личен състав, пациентите и разселените хора в комплекса ал-Шифа “, добави тя.

Хамас съобщи, че държи Израел и президента на Съединени американски щати Джо Байдън виновни за последствията от нападението, определяйки го като „ варварско закононарушение против здравно заведение, предпазено от четвъртата Женевска спогодба “.

„ Израелската окупация и всеки, който се е сговорил с нея, с цел да убива деца, пациенти и почтени цивилни, ще бъдат подведени под отговорност “, се споделя в изказване на групата.

Съединени американски щати обявиха, че „ разполагат с информация “, че Хамас и Палестинският ислямски джихад употребяват лечебните заведения в Газа, в това число ал-Шифа, „ с цел да прикрият и поддържат своите военни интервенции и да държат заложници “.

В същото време Вашингтон продължи да предлага думи на нерешителност, заяви Ройтерс.

Говорител на Съвета за национална сигурност на Белия дом сподели: „ Ние не поддържаме удара по болница от въздуха и не желаеме да забележим престрелка в болница, където почтени хора, безпомощни хора, заболели хора се пробват да влязат здравна помощ, която заслужават, са хванати в пресечен огън. “

Хамас отхвърли да употребява лечебните заведения в Газа като база и предложения Организация на обединените нации да изпрати самостоятелни следователи, които да потвърдят, че изказванията на Израел са „ неистина “.

Арди Имсеис, специалист по интернационално право в Queen's University в Канада, сподели, че Израел носи тежестта да „ показа доказателства “ и да потвърди изказванието си, че болничното заведение е била употребена от Хамас като база.

„ Обектът на офанзивата е граждански обект. Докато израелците дават доказателство, че е трансфорат във боен обект, цивилният темперамент на обекта не се трансформира “, сподели той.

Омар Шакир, шефът за Израел и Палестина в Human Rights Watch, сподели пред Al Jazeera, че „ израелското държавно управление не е показало никакви доказателства, които да оправдаят лишаването на лечебните заведения от тяхната специфична отбрана според интернационалното филантропично право “. < /p>

Дори в случай че оправданията на Израел за нахлуване против лечебни заведения се одобряват за „ номинална стойност “, сподели Шакир, „ интернационалното филантропично право разрешава нахлуване против лечебни заведения единствено в случай че има място за безвредна евакуация “.

Той добави: „ Реалността е, че в Газа няма безвредно място, където да отидете. “


Източник: Ал Джазира
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР