Израелските сили арестуваха Ахед Тамими, виден 22-годишен палестински активист, за

...
Израелските сили арестуваха Ахед Тамими, виден 22-годишен палестински активист, за
Коментари Харесай

Израел арестува палестинския активист Ахед Тамими при нападения на окупирания Западен бряг

Израелските сили арестуваха Ахед Тамими, изтъкнат 22-годишен палестински деятел, за „ подстрекателство към тероризъм “. < /p>

Те оповестиха ареста в понеделник след нов кръг от нощни набези и боеве в окупирания Западен бряг. Насилието се популяризира в територията от началото на войната Израел-Хамас предишния месец.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла, Ахед Тамими, осмиван от израелски следователи < /h3> Ахед Тамими и силата на палестинските дами 20 през 2020 година: За Ахед Тамими, пътешестване от пандиза до пандемията „ Той не искаше да почине “: скърбящият палестински младеж Фарис Абу Самра < /h3> завършек на списъка

Кореспондентът на Ал Джазира Зейн Басрави заяви за голям брой набези на израелската войска из Западния бряг, в това число в село Наби Салех, покрай Рамала, където беше задържана Ахед Тамими.

Активистът „ е задържан по съмнение за подбудителство към принуждение и терористични действия “, сподели представител на армията. „ Тамими беше трансферирана на израелските сили за сигурност за спомагателен разпит. “

Нариман Тамими, майката на деятеля, сподели пред Анадолската осведомителна организация, че израелските сили са претърсили къщата и са конфискували мобилните телефони на членовете на фамилията. Баща й Басем Тамими беше задържан от израелските сили по време на акция в града предходната седмица, без информация за местонахождението му.

Израелските медии оповестиха, че Ахед Тамими е призувала за убийството на заселници на Западния бряг в обява в Instagram. Израелски източник по сигурността показа хипотетичната обява в Instagram с AFP, когато беше разпитан за повода за нейния арест.

Нариман обаче отхвърли щерка й да е написала обявата. „ Има десетки (онлайн) страници на името на Ахед с нейна фотография, с които тя няма връзка “, сподели тя.

Израелската войска отпразнува ареста на Ахед Тамими, като разгласява фотография във Facebook и пита: „ Къде е усмивката й в този момент? “

Семейство на деятели

Тамими и членовете на нейното семейство са добре известни деятели и водят ненасилствената опозиция на Наби Салех от близо десетилетие.

Баща й е задържан неведнъж от израелските сили и е прекарал най-малко четири години в пандиза.

Ахед Тамими се трансформира в икона на палестинската опозиция, откакто видеозапис от нейната борба през 2012 година с израелски боец, който дойде в фамилната къща, с цел да арестува брат й, стана вирусен.

Преди това тя беше задържана от израелската войска през декември 2017 година след спомагателни конфликти, дружно с майка си и 20-годишния братовчед Нур.

Обвинена по 12 обвинявания, в това число нахлуване, подстрекаване и минали случаи на мятане на камъни, тя беше затворена за осем месеца.

Набези за една нощ

Арестът на Ахед Тамими пристигна на фона на още една нощ на израелски набези и боеве в окупирания Западен бряг, като окупационните сили ускоряваха нощните набези на палестински домове, села и градове в окупирания Западен бряг и Източен Йерусалим.

Докладвайки от Рамала, Басрави сподели, че нощта е била напрегната, като голям брой градове по Западния бряг са станали очевидци на набези и открити конфликти сред армията и въоръжени палестински бойци. Кадрите демонстрират унищожени пътища и коли.

В бежанския лагер Шуафат се организира едно от най-големите военни набези. Известно е, че е дом на няколко палестински въоръжени групи. Израелската войска арестува консултант на държавното управление на Палестинската администрация (ПА), а членът на Фатах Рафат Алиан беше арестуван по време на изявление онлайн.

Израел арестува към 1740 палестинци при нощни акции в окупирания Западен бряг и Източен Йерусалим от 7 октомври насам.

Повечето са арестувани според закони и военни заповеди, които разрешават задържане без правосъден развой или обвиняване.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР