Израелските отбранителни сили съобщиха, че трима израелски заложници в Газа

...
Израелските отбранителни сили съобщиха, че трима израелски заложници в Газа
Коментари Харесай

Израелските военни случайно убиват трима израелци, държани за заложници в Газа

Израелските отбранителни сили оповестиха, че трима израелски заложници в Газа са били неправилно разпознати като опасност, а по-късно са убити, оповестява Си Ен Ен.

„ По време на борбата в Шеджая (в северната част на Газа) Израелската войска неправилно разпознава трима израелски заложници като опасност. В резултат на това войските стреляха към тях и те бяха убити “, сподели представителят на армията Даниел Хагари на брифинг в петък.

Все още има бездна сред желанието на Израел да отбрани цивилните и действителните резултати на терен

„ При осъществени обиски и инспекции в региона, в който е станал случаят, породи подозрение за самоличността на починалите. Телата им бяха трансферирани на израелска територия за проучване, след което беше доказано, че тримата са израелски заложници “, добави той.

Заложниците са разпознати като: Йотам Хаим, който беше похитен от кибуца Кфар Аза; Самер Талалка, който беше похитен от кибуца Нир Ам; мъж пленник, на който фамилията му изиска името му да не бъде оповестено. 

Израелската войска е почнала следствие.

Миа е отвлечена на 7 октомври от кибуц в Израел

Хагари сподели, че чиновници на армията „ допускат, че тримата убити израелци или са избягали, или са били изоставени от терористите “ по време на продължаващите боеве.

Той добави, че не може да отговори незабавно дали тримата мъже са вдигнали ръце или са крещяли на бойците на иврит,

Как се промени спорът в Близкия изток от 7 октомври насам?

„ ИД показва надълбоко разкайване за трагичния случай и изпраща на фамилиите своите сърдечни съболезнования. Нашата национална задача е да открием изчезналите и да върнем всички заложници вкъщи “, добави Хагари.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР