Израелски военни самолети нанасят удари по цели в Газа преди

...
Израелски военни самолети нанасят удари по цели в Газа преди
Коментари Харесай

Актуализации на живо | Израелски военни самолети нанасят удари по цели преди очакваната сухопътна офанзива в Газа

Израелски военни самолети нанасят удари по цели в Газа преди предстояща сухопътна атака в обсадената територия, ръководена от Хамас

От Асошиейтед прес, 23 октомври 2023 година, 3:57 ч.

Израелски военни самолети нанасят удари по цели в Газа преди предстоящата сухопътна атака в обсадената територия, ръководена от Хамас. Страховете от разширение на войната набъбнаха, защото Израел нанесе удари по цели в окупирания Западен бряг, Сирия и Ливан и замени огън с ливанската въоръжена група Хизбула.

Пристигнаха два конвоя с помощ в линията Газа през уикенда през Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа от Египет. Израел сподели, че камионите са превозвали храна, вода и медицински консумативи. Израел не е позволил гориво, което е сериозно належащо за водоснабдяването и канализационните системи и лечебните заведения.

Войната, в своя 17-ти ден в понеделник, е най-смъртоносната от пет Войни в Газа и за двете страни. Палестинското министерство на опазването на здравето заяви в неделя, че минимум 4651 души са били убити и 14 254 ранени на територията. В окупирания Западен бряг 96 палестинци бяха убити и 1650 ранени при принуждение и израелски набези от 7 октомври насам.

Повече от 1400 души в Израел са били убити, най-вече цивилни, починали при първичното вилнение на Хамас в Южен Израел. Освен това се счита, че 222 души, в това число чужденци, са били хванати от Хамас по време на нахлуването и отведени в Газа, сподели израелската войска. Два от тях са пуснати.

В момента:

1. Недоносените бебета, прикачени към кувьози, са изложени на риск от гибел заради намаляващото гориво в линията Газа

2. Байдън върви по въже с поддръжка за Израел като съдружници и левицата упорства за въздържаност

3. Втори ескорт от камиони, пренасящи обезверено нужна помощ, доближава до Газа

4. Блинкен и Остин споделят, че Съединени американски щати са подготвени да защитят американските сили, в случай че войната ескалира

5. Намерете повече от отразяването на AP на https://apnews.com/hub/israel-hamas-war

Ето какво се случва в последната война сред Израел и Хамас: < /p>

БРЮКСЕЛ — Външните министри на Европейския съюз се срещат в понеделник, с цел да обсъдят способи да оказват помощ на жизненоважна помощ да стигне до Газа, изключително гориво, откакто два конвоя влязоха през уикенда.

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел сподели, че „ в естествени времена, без война, 100 камиона влизат в Газа всеки ден. Така че е ясно, че 20 не са задоволителни. “

Борел сподели, че акцентът би трябвало да бъде върху повторното стартиране на инсталациите за обезсоляване, осигуряващи сила и вода. „ Без вода и електричество лечебните заведения едвам могат да работят “, сподели той пред кореспонденти в Люксембург, където се организира срещата.

Той сподели, че министрите също ще погледнат за методите за разрешаване на спора сред Израел и палестинците в по-дългосрочен проект.

„ Великите сили са не запомнили за палестинския въпрос, мислейки, че той ще бъде решен самичък, или няма значение. Да, има значение “, сподели Борел.

Няколко международни водачи в неделя приказваха за спора сред Израел и Хамас, повтаряйки поддръжката си за Израел и правото му да се пази се бори против тероризма и прикани за съблюдаване на филантропичното право, в това число отбраната на цивилните.

Съединени американски щати. Президентът Джо Байдън, министър-председателят Джъстин Трюдо на Канада, президентът Еманюел Макрон на Франция, канцлерът Олаф Шолц на Германия, министър председателят Джорджия Мелони на Италия и министър-председателят Риши Сунак на Обединеното кралство също приветстваха освобождението на двама заложници и приканиха за неотложно освобождение на всички останали заложници.

Те се ангажираха с тясна съгласуваност, с цел да поддържат своите жители в района, по-специално тези, които желаят да изоставен Газа.

Лидерите приветстваха оповестяването на първите филантропични конвои, които ще доближат до нуждаещите се палестинци в Газа и се ангажираха да продължат да координират с сътрудниците в района, с цел да обезпечат резистентен и безвреден достъп до храна, вода, медицински грижи и друга помощ, нужна за посрещане на филантропични потребности.

Те също споделиха, че ще продължат тясната дипломатическа съгласуваност, в това число с основни сътрудници в района, с цел да предотвратят спора разпространяване, опазване на стабилността в Близкия изток и работа за политическо решение и дълготраен мир.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху посети войски, ситуирани покрай границата с Ливан, където израелската войска и подкрепяните от Иран бойци на Хизбула също са си разменили огън по време на войната сред Хамас и Израел.

Висш чиновник на иранската Хизбула даде обещание в събота, че Израел ще заплати висока цена, когато стартира сухопътна атака в линията Газа и сподели в събота, че неговата въоръжена група основана в Ливан към този момент е „ в сърцето на борбата “.

Говорейки с войските на север в неделя, Нетаняху сподели, че Израел ще реагира по-яростно, в сравнение с по време на късата си война през 2006 година с Хизбула, която е основана в Ливан.

„ Ако Хизбула реши да влезе във войната, ще пропусне Втората ливанска война. Ще направи грешката на живота си. Ще го осакатим със мощ, която той даже не може да си показа, и следствията за него и за ливанската страна са опустошителни “, сподели израелският водач.

Израел споделя в неделя, че втора партида филантропична помощ беше позволена в Газа по искане на Съединени американски щати и според указания от други политически чиновници.

В събота 20 камиона влязоха в първата пратка на територията, откогато Израел наложи цялостна блокада преди две седмици. Неделната партида включваше единствено вода, храна и здравно съоръжение, без гориво, сподели Израел.

Съединени американски щати Президентът Джо Байдън и израелският министър-председател Бенямин Нетаняху от Израел „ потвърдиха, че в този момент ще има нескончаем поток от тази сериозна помощ в Газа “, се споделя в изказване на Белия дом след телефонен диалог сред водачите.

По-рано в неделя египетските държавни медии оповестиха, че 17 камиона с филантропична помощ са минали през Газа в неделя, само че Организация на обединените нации сподели, че нито един камион не е минал.

В неделя публицисти от Асошиейтед прес видяха седем камиона с гориво да се насочат към Газа. Жулиет Тума, представител на организацията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци, и израелската войска споделиха, че тези камиони са вземали гориво, което е било складирано от страната на Газа на Граничен контролно-пропусквателен пункт по-дълбоко в територията, и че не е влезнало гориво от Египет.

АМАН, Йордания — Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци споделя, че горивото в Газа ще свърши след три дни.

„ Без гориво няма да има вода, няма да има работещи лечебни заведения и пекарни. Без гориво помощта няма да доближи до доста цивилни в обезверена потребност. Без гориво няма да има филантропична помощ “, сподели Филип Лазарини, общоприет комисар на UNRWA, в изказване в неделя.

Първа доставка на помощ, която беше позволена за прекосяване в Газа от Египет в събота не включваше гориво.

„ Без гориво ще подведем хората в Газа, чиито потребности порастват с всеки час, под наше наблюдаване. Това не може и не би трябвало да се случва “, сподели Ладзарини.

Той прикани „ всички страни и тези с въздействие “ неотложно да позволен горивото в Газа, като в същото време подсигурява, че се употребява единствено за филантропични цели.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР