Израелски танкове са навлезли тази сутрин в покрайнините на град

...
Израелски танкове са навлезли тази сутрин в покрайнините на град
Коментари Харесай

Израелски танкове са навлезли в покрайнините на Газа

Израелски танкове са навлезли тази заран в покрайнините на град Газа и са прекъснали основен път от север на юг в палестинската територия, оповестява Франс прес.

Свидетели споделиха, че в региона на Зайтун са били видяни танкове, които стрелят по всяко транспортно средство, което се опита да мине по шосето.

Израел " последователно се придвижва напред съгласно проекта " в Ивицата Газа, съобщи представителят на израелската войска Даниел Хагари. Той отхвърли да удостовери местоположението на сухопътните сили, откакто в обществените медии се появиха известия, че израелски танкове напредват по основен път в линията Газа.

" Готови сме за всевъзможен сюжет ", съобщи военният представител Даниел Хагари. Очевидци обявиха пред Франс прес, че израелски танкове са навлезли тази заран в покрайнините на град Газа и са прекъснали основен път от север на юг в палестинската територия. Израел ускори сухопътна атака през последните дни като част от военния отговор на офанзивите на " Хамас " от 7 октомври, обещавайки да унищожат ислямистката формация. Израелската войска заяви по-рано, че е умъртвила десетки бойци от палестинското ислямистко придвижване " Хамас ", барикадирали се в здания и тунели. Поразени са над 600 терористични цели, измежду които оръжейни хранилища.

" Хамас " държи повече заложници в сравнение с се предполагаше, заяви израелската войска. 239 души са в ръцете на " Хамас ", а ориста на други 40 не е известна. Водят се договаряния за допустимо освобождение на заложници с посредничеството на Катар.

" Хамас " е поискала петдневна филантропична пауза в интервенциите на Израел, с цел да разреши помощ и гориво в обсадената линия Газа в подмяна на освобождението на всички цивилни заложници, държани от екстремистите, сподели източник на Ройтерс, поискал анонимност. Повече от половината заложници за непознати жители от 25 страни.

Британският външен министър Джеймс Клевърли съобщи, че работи върху филантропична пауза, с цел да стигне помощ до цивилните в Газа. Вчера 33 камиона с филантропична помощ са влезнали в линията през границата с Египет, заяви Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси.

Венцислав Василев
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР