Израелски изследователи заявиха, че са открили кости, принадлежащи на нов

...
Израелски изследователи заявиха, че са открили кости, принадлежащи на нов
Коментари Харесай

В Израел открили „нов тип праисторически човек“

Израелски откриватели обявиха, че са разкрили кости, принадлежащи на " нов вид праисторически човек ", чужд до момента на науката. Откритието хвърля спомагателна светлина върху хода на човешката еволюция.

Археологически разкопки покрай град Рамла на екип от Еврейския университет в Йерусалим разкриха праисторически остатъци, които не могат да бъдат съпоставени с нито един прочут тип от рода Homo, който включва и актуалните хора (Homo sapiens).
 Първите бозайници на Земята са били дълголетни лентяи Първите бозайници на Земята са били дълголетни лентяи
Най-ранните бозайници на Земята са прекарвали живота си по-спокойно, в сравнение с съвременниците им, и са живеели доста по-дълго, демонстрира...

В проучване, оповестено в списание Science, антрополози и археолози от Университета в Тел Авив, водени от Йоси Зайднер, нарекоха находката „ Нешер Рамла Хомо “ на мястото, където бяха открити костите.

Датираща отпреди сред 140 000 и 120 000 години, " морфологията на хората Nesher Ramla споделя характерности както с неандерталците, по този начин и с архаичния Homo sapiens ", се споделя в изказването на откривателите.

" В същото време този вид праисторически човек е доста друг от актуалните хора – има изцяло друга конструкция на черепа и доста огромни зъби ", съобщи Зайднер.

Заедно с човешките остатъци, разкопките разкриват и огромни количества скотски кости, както и каменни принадлежности.
 Пещерният човек се е хранил и със сурови отровни змии и гризачи Пещерният човек се е хранил и със сурови отровни змии и гризачи
Археолози откриха наличие на цяла змия в 1500-годишна човешка вкаменелост. Змията, съвсем несъмнено някакъв праисторически тип гърмяща...

Изследователите допускат, че някои вкаменелости, открити в Израел преди 400 000 години, могат да принадлежат на същия праисторически вид човек.

Откритието край Рамла слага под въпрос необятно признатата доктрина, че неандерталците се появяват за първи път в Европа, преди да мигрират на юг.

Източник: АФП
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР