Израелски дронове са атакували цели на територията на Иран. Медии

...
Израелски дронове са атакували цели на територията на Иран. Медии
Коментари Харесай

Доц. Минчев за конфликта между Израел и Иран: Премината е граница, която е твърде опасна

Израелски дронове са атакували цели на територията на Иран. Медии в Техеран оповестяват, че безпилотните машини са били обезвредени от противовъздушната защита на страната.

 

" Премината е една алена граница. Досега двете страни водиха война между тях посредством прокси паравоенни организации в Близкия изток. Сега водят война директно един против различен. Това е прекосяване на граница, която е прекомерно рискова. Втората заплаха е събитието, че както за Израел, по този начин и за Иран този вид опълчване има и политически смисъл - подобен за политическо оцеляване. Добрата новина е, че всички останали значими интернационалните фактори са срещу разгръщането на директна военна борба сред двете страни ". Това разяснява в NOVA NEWS политологът доцент Огнян Минчев.

Според него, до момента в който има демонстративни дейности за замяна на удари с лимитирано значение, заплахата от открит спор може да бъде следена. " Ако се излезе отвън тази рамка, една ескалация ще бъде доста рискова. Всички съществени интернационалните фактори са и ще бъдат съществено заинтригувани да предотвратят сходно развиване на нещата ", добави Минчев.

По думите му, в изискванията на сходна трагична интернационална рецесия, политическата непоклатимост е съществена причина за отбрана на националния интерес на всяка страна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР