Израелската аварийно-спасителна служба Зака съобщи, че медицинските ѝ екипи са

...
Израелската аварийно-спасителна служба Зака съобщи, че медицинските ѝ екипи са
Коментари Харесай

Атаката на Хамас: Масово клане, много убити и отвлечени на фестивал в Израел ОБЗОР

Израелската аварийно-спасителна работа " Зака " заяви, че медицинските ѝ екипи са прибрали към 260 тела от мястото на осъществяване на музикален фестивал, на който са участвали хиляди хора и който е бил атакуван от бойци на Хамас, съобщи Асошиейтед прес. Общият брой се чака да нарасне предвид на това, че в региона работят и други медицински екипи.

На видеа, публикувани в обществените мрежи и от израелски медии, се вижда по какъв начин десетки гости на фестивала бягат под паника през поле, до момента в който в близост отекват изстрели. Много от тях са се скрили в околните овощни градини или са били убити, до момента в който са бягали. Средствата за всеобщо осведомление цитираха и очевидци, които приказваха за клането, показва ДПА.

По-рано беше обявено, че бойци на Хамас са атакували участници във фестивал покрай границата с Газа и са отвлекли неизяснен брой хора оттова, които са били отведени в Газа.

Не е ясно дали жертвите на музикалния фестивал са включени в известния все още сбор на убитите при огромната офанзива против Израел, които съгласно локални медии, които се базират на източници от сферата на опазването на здравето, са минимум 700. Над 2000 души са ранени.

Междувременно почитан член на Хамас заяви, че палестинското придвижване държи в плен над 100 души след невижданото си нахлуване против Израел, съобщи Асошиейтед прес.

Муса Абу Марзук сподели това пред арабскоезичната медия " Ал Гад ". Освен тях се твърди, че и радикалната палестинска формация " Ислямски джихад " държи над 30 души.

При офанзивата си против Южен Израел въоръжени бойци водиха в Газа десетки пленници, в това число дами, деца и възрастни. Точният им брой не беше явен, до момента в който двете групировки не направиха известията си. Израелската войска съобщи единствено, че има " забележителен " брой отвлечени, само че не даде повече детайлности.

На израелска територия към момента има палестински нападатели, които не престават да работят след подхванатите от ислямисктата формация Хамас огромни офанзиви в Израел, заяви представител на израелската войска, представен от ДПА.

" На територията на Израел към момента има противников сили ", сподели той нощес, към 36 часа след началото на офанзивата, която стартира от линията Газа. Част от проникналите на израелска територия бойци са убити, само че някои към момента са на терен, добави представителят.

В последните часове не престават боевете в региона на границата. В няколко града хората още веднъж трябваше да се скрият поради ракетни набези от Газа.

Снощи армията даде инструкции на жителите на две обитаеми места в пограничния регион да не напущат домовете си " поради обстановката със сигурността ".

" Намираме се в разгара на война ", сподели представителят. Израелските военновъздушни цели са в цялостна подготвеност да нападат цели в линията Газа, добави той.
За последните няколко часа над 50 изтребителя са унищожили към 120 цели на придвижването Хамас, което е оповестено за терористична организация от Европейски Съюз, Съединени американски щати и Израел, съгласно изказването.

" Хамас докара огромно злополучие на линията Газа ", съобщи представителят и добави, че групировката е виновна за стотици жертви. " Десетки " противников бойци са хванати, уточни той.

Най-малко трима жители на Съединени американски щати са били убити при нападенията на бойци на Хамас против Израел, заяви Си Ен Ен, като се базира на информация от американски публични източници, съобщи Ройтерс.

В резултат на офанзивите е живота си е изгубил и френски жител, съобщи представител на външното министерство в Париж.

Непал заяви, че 11 непалски студенти по агрономия са в неизвестностност след избухналото принуждение в Израел, съобщи ДПА. Те се обучавали в лицей по агрономство в Кибуц Алумим на границата с Газа.

В образователното заведение имало общо 17 непалски студенти. Четирима са били ранени при нападенията и са признати за лекуване, а за двама е доказано, че са в сигурност. Студентите са се намирали в Израел по стратегия за образование на задгранични студенти, спонсорирана от израелската страна.

В Израел работят към 4500 непалци, а по данни на непалските управляващи в упоменатата стратегия вземат участие общо 265 техни студенти.

Жена с двойно ирландско и израелско поданство е в неопределеност след изненадващото нахлуване на Хамас в събота. Ирландските управляващи оповестиха, че са изгубили връзка с 22-годишната Ким Дамти, чието местоположение е незнайно след невижданата офанзива против Израел. Според изданието " Айриш таймс ", което първо заяви новината, майката на младата жена е ирландка. Ирландският министър председател Лио Варадкар удостовери, че е осведомен със случая.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР