Израелската аварийно-спасителна служба Зака съобщи, че медицинсите ѝ екипи са

...
Израелската аварийно-спасителна служба Зака съобщи, че медицинсите ѝ екипи са
Коментари Харесай

Нова атака на Хамас: Масово клане, много убити и отвлечени на музикален фестивал в Израел

Израелската аварийно-спасителна работа " Зака " заяви, че медицинсите ѝ екипи са прибрали към 260 тела от мястото на осъществяване на музикален фестива л, на който са участвали хиляди хора и който е бил атакуван от бойци на Хамас , съобщи Асошиейтед прес. Общият брой се чака да нарасне предвид на това, че в региона работят и други медицински екипи.

На видеа, публикувани в обществените мрежи и от израелски медии, се вижда по какъв начин десетки гости на фестивала бягат през поле, до момента в който в близост отекват изстрели . Много от тях са се скрили в околните овощни градини или са били убити, до момента в който са бягали.

Средствата за всеобщо осведомление цитираха и очевидци, които приказваха за клането, показва ДПА. 

По-рано беше обявено, че бойци на Хамас са атакували участници във фестивал покрай границата с Газа и са отвлекли неизяснен брой хора оттова, които са били отведени в Газа.

Не е ясно дали жертвите на музикалния фестивал са включени в известния все още сбор на убитите при огромната офанзива против Израел, които съгласно локални медии, които се базират на източници от сферата на опазването на здравето, са минимум 700. Над 2000 души са ранени.

При ответните израелски удари по Газа са починали 413 палестинци , а съвсем 2300 са ранени, заяви министерството на опазването на здравето там.

Жена с двойно ирландско и израелско поданство е в неопределеност след изненадващото нахлуване на Хамас в събота. Ирландските управляващи оповестиха, че са изгубили връзка с 22-годишната Ким Дамти, чието местоположение е незнайно след невижданата офанзива против Израел. Според изданието " Айриш таймс ", което първо заяви новината, майката на младата жена е ирландка. Ирландският министър председател Лио Варадкар удостовери, че е осведомен със случая.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР