Израелската армия съобщи днес, че е открила второ тяло на

...
Израелската армия съобщи днес, че е открила второ тяло на
Коментари Харесай

Израел разпозна тялото на втора мъртва заложничка близо до болница Аш Шифа в град Газа

Израелската войска заяви през днешния ден, че е разкрила второ тяло на мъртва заложничка наоколо до болница " Аш Шифа " в град Газа, съобщи ДПА.

Тялото на 19-годишната военнослужеща Ноа Марсиано, отвлечена от бойците на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " в граничен регион на 7 октомври, е било открито в постройка наоколо до най-голямата болница в линията Газа, разгласи през днешния ден представител на Израелските отбранителни сили в обществената платформа " Екс ".

Тялото на Марсиано е било разпознато от специалисти в Израел нощес. За момента не е оповестено какво е предизвикало гибелта й.

Преди това израелската войска заяви, че е разкрила през вчерашния ден тялото на 65-годишната заложничка Йехудит Вайс в постройка в съседство с болничното заведение.

Смъртта на Марсиано беше доказана от израелската войска още във вторник. Тогава още не беше ясно от кое място военните са получили информацията за гибелта на дамата и дали тялото към този момент е било предадено на израелската войска, отбелязва ДПА. Това беше първият случай, когато Израел удостоверява гибелта на пленник, която към този момент е била оповестена от " Хамас ".

Бригадите " Изедин ал Касам ", военното крило на " Хамас ", бяха популяризирали в приложението " Телеграм " видеозапис на жена, наподобяваща на Ноа Марсиано. В непосредствен проект се вижда кървава рана на главата на дамата, която лежи със затворени очи върху оцапан с кръв чаршаф. В надписите на записа се споделя, че 19-годишната Марсиано е била убита при " въздушен удар на ционисткия зложелател " на 9 ноември. ДПА прави ангажимента, че тогава информацията не е била доказана посредством самостоятелен източник.

Говорител на израелската войска сподели през днешния ден, че тя ще откри местонахождението на останалите заложници и ще ги върне в Израел. Израелските военнослужещи няма да се предадат, до момента в който тази задача не е изпълнена до дъно, съобщи той.

При изненадващата си офанзива на израелска територия на 7 октомври бойците на " Хамас " водиха към 240 заложници в линията Газа, а в кръвопролитията в граничните израелски региони починаха към 1200 души, множеството от които цивилни, напомня ДПА.

 

Израелската войска заяви също по този начин, че е доставила над 4000 литра питейна вода и 1500 хранителни дажби в болница " Аш Шифа " в линията Газа, съобщи ДПА.

В обявата в обществената мрежа " Екс " бяха показани камион, претрупан с бутилки вода, и разтоварване на палети с мотокар. Съобщението на Израелските отбранителни сили (ЦАХАЛ) към този момент не може да бъде тествано посредством самостоятелен източник, отбелязва ДПА.

В сряда от ЦАХАЛ оповестиха, че израелски бойци са влезнали в най-голямата болница в град Газа. Операцията наподобява продължава и към днешния ден - макар интернационалните митинги против предприемането на военна интервенция в лечебно заведение.

Израел упреква ислямистката формация " Хамас ", че злоупотребява с болничното заведение, употребявайки я като терористична база - изказване, зад което застанаха и Съединени американски щати, показва ДПА.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР