Израелската армия отчете, че 99 % от изстреляните ракети и

...
Израелската армия отчете, че 99 % от изстреляните ракети и
Коментари Харесай

Израел обяви, че иранската атака е осуетена

Израелската войска регистрира, че 99 % от изстреляните ракети и дронове при иранската атакасрещу еврейската страна са прехванати и тя е била „ осуетена “. Според армейският представител контраадмирал Даниел Хагари въздушното пространство над страната към този момент е отворено.

По-рано в нощта против неделя сирени прозвучаха в цялостен Израел, а детонации се чуха на разнообразни места при офанзивата на Иран с дронове. Удари са регистрирани против Тел Авив, Eрусалим и Димона. Въпреки че огромната част от иранските ракети и дронове са били прехванати, някои са достигнали израелска територия.

Засега данните сочат, че е потърпевшо 10-годишно момиченце в региона на град Арад в пустинята Негев, както и, че има вреди във боен обект в южната част на страната. От иранската държавна организация ИРНА оповестиха, че са нанесени „ съществени провали на най-голямата военновъздушна база в Негев “.

„ Най-лошото завърши, само че не всичко е свършило “, е позицията на Израел.

„ Не търсим спор с Иран, само че няма да се поколебаем да действаме, с цел да защитим нашите сили и да окажем поддръжка на Израел “, се показва в позиция на Пентагона във връзка ударите на Техеран.

Десетки страни, измежду които и България, показаха безпокойството си от ескалацията и приканиха за въздържаност.

„ Израел ще бъде осъден “, разгласи в изказване висшият водач на Иран аятолах Али Хаменей след началото на офанзивата. „ Злонамереният режим с цялата си завист, зложелателност и провинения добави още една неточност към греховете си, като извърши офанзива против иранското консулство в Сирия. В този случай злонамереният режим направи неправилна крачка. Той би трябвало и ще бъде осъден “, съобщи той.

От непрекъснатото посланичество на Иран в Организация на обединените нации показаха, че казусът може да се счита да завършен, само че в случай че израелският режим направи още една неточност, отговорът на Иран ще бъде доста по-сериозен.

Преди офанзивата израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи:

„ Отбранителните ни системи са ситуирани, готови сме за всевъзможен сюжет - както за защита, по този начин и за нахлуване. Държавата Израел е мощна, израелските отбранителни сили и популацията са мощни. Оценяваме, че Съединените щати са на страната на Израел, както и че ни поддържат Англия, Франция и доста други страни. Установих явен принцип - който и да ни нарани, го нараняваме и ние “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР