Израелската армия обяви нов прозорец за преместване на цивилните граждани

...
Израелската армия обяви нов прозорец за преместване на цивилните граждани
Коментари Харесай

Израел на протест, искат оставката на Нетаняху

Израелската войска разгласи нов " прозорец " за пренасяне на цивилните жители от северната в южната част на линията Газа.

Движението ще бъде позволено сред 10:00 и 14:00 часа, локално време, заяви представител на армията в обществената мрежа " Екс ". На този декор в Израел имаше митинги против израелския министър председател Нетаняху.

Засилващ се яд против Бенямин Нетаняху още веднъж изкара израелците на улицата. Въпреки загражденията пред резиденцията на израелския министър-председател, протестиращи съумяха да ги пробият.

Протестът съответства с изследване на публичното мнение, съгласно което над три четвърти от израелците считат, че Нетаняху би трябвало да подаде оставка. Много хора го упрекват в поредност от провали, довели до смъртоносната офанзива на Хамас против израелски селища към линията Газа предишния месец.

" Тук съм, тъй като държавното управление не е законно. Те взимат решения, които касаят живота на децата ми, на нашите дъщери, тъй като техните са освободени от армията, до момента в който нашите водят война и бе бият като лъвици ", споделя Офа Лейбовиц, протестираща.

Протест имаше и в Тел Авив с искане към израелските управляващи да подсигуряват, че заложниците, държани от Хамас, ще се приберат вкъщи невредими. Много от околните на заложниците остро подлагат на критика дейностите на държавното управление.

На собствен ред въоръженото крило на Хамас твърди, че над 60 заложници са в неопределеност в резултат на продължаващите въздушни удари в Газа.

След срещите си с арабски водачи държавният секретар на Съединени американски щати през днешния ден е в Турция в границите на дипломатическите старания за разрешаване на спора.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР