Израелската армия обяви, че снощи е нанесла въздушен удар срещу

...
Израелската армия обяви, че снощи е нанесла въздушен удар срещу
Коментари Харесай

Израел нанесе въздушен удар срещу обекти на Хамас в Газа

Израелската войска разгласи, че нощес е нанесла въздушен удар против обекти на ислямисткото придвижване Хамас в линията Газа, заяви Франс прес.

Нападението е било ответна мярка на пукотевица против израелски бойци и обстрел на израелския град Сдерот, се споделя във военно официално съобщение.

" Армията нападна цели на терористичното придвижване Хамас в северната част на линията Газа, в това число обекти от терористичната инфраструктура и оръжейни работилници ", се оповестява още във военното официално съобщение, предава Българска телеграфна агенция.

Палестински източници потвърдиха, че цел е била база на Хамас и оповестиха, че при нападението няма ранени.

Израелски танкове обстрелваха през вчерашния ден няколко позиции на Хамас в линията Газа, в отговор на пукотевица от региона.

Една къща в Сдерот е потърпевша от изстрели с тежка картечници откъм Газа, само че няма ранени, заяви полицията.

Този въздушен удар беше осъществен след седмици на всеобщи палестински демонстрации и кървави конфликти при граничната ограда, разделяща Газа от Израел, достигнали кулминационната точка си в понеделник със гибелта на 60 палестинци, убити от израелски бойци.

От месец и половина хиляди, от време на време десетки хиляди, поданици на Газа показват против израелската обсада и за правото на палестинците да се завърнат в земите, от които са избягали или са били изгонени при основаването на Израел през 1948 година

От 2008 година Израел води три войни против Хамас в Газа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР