Израелската армия обеща да отвърне на масираната и безпрецедентна атака

...
Израелската армия обеща да отвърне на масираната и безпрецедентна атака
Коментари Харесай

Инджов: Очаква се външните министри от ЕС да договорят по-строги санкции срещу Иран

Израелската войска даде обещание да отвърне на масираната и невиждана офанзива на Иран. Това стана ясно след две съвещания на израелския боен кабинет в границите на 24 часа. Решението е взето макар апелите на доста партньорски страни да се избегне разгръщане на спора в Близкия изток.

Тел Авив е обмислил няколко вероятни отговора на офанзивата, като съгласно израелски медии се търси подобен, който да е мъчителен за Иран, без да провокира районна война. Някои от разновидностите може да бъдат приложени неотложно. А външните министри от Европейски Съюз заседават изключително.

Според Момчил Инджов, публицист от " Клуб Z ", желанието на Европейски Съюз е да се избегне нова ескалация и да не се стигне до ответни дейности. „ За същото приканва и Байдън. Коментарите са, че откакто Нетаняху не слуша Байдън, няма да послуша и Европейски Съюз. Възможно е да има ответни военни дейности. Новото при тази офанзива е, че Иран персонално нападна Израел ", добави още Инджов.

Той сподели, че това, което ще разискват външните министри, е налагане на по-сериозни наказания против Иран. „ Освен производството на дронове, глобите да обиден и ракетите. Трябва да бъде ударено производството освен за лични цели, само че и за Близкия изток ", сподели още той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР