Израелската армия днес призна, че нейните войници са простреляли фатално

...
Израелската армия днес призна, че нейните войници са простреляли фатално
Коментари Харесай

Израелската армия призна за фатално простреляна палестинска тийнейджърка

Израелската войска през днешния ден призна, че нейните бойци са простреляли съдбовно палестинска тийнейджърка по време на интервенция в окупирания Западен бряг. По думите на израелските военни тя е била несъзнателно улучена при пукотевица от тяхна страна против намиращи се наоколо въоръжени лица, съобщи АП.

Това е рядко самопризнание за неточност от страна на израелските военни, които правят ежедневни интервенции по задържане на въоръжени лица на Западния бряг от близо девет месеца насам. Но съгласно военните интервенциите им в региона ще продължат.

Палестинските управляващи първи оповестиха, че 16-годишната Жана Закаран е била убита нощес в северния град Дженин.

Според формалната палестинска новинарска организация УАФА, откакто фамилията я търсило цялостен час, намерило тялото на покрива на дома ѝ след изтеглянето на израелските войски от региона.

В изказването на израелската войска се споделя, че първичното следствие е открило, че момичето било улучено непреднамерено при пукотевица против въоръжени мъже на намиращ се наоколо покрив. „ Изглежда, че убитото момиче е било на покрива на една от къщите покрай стрелците “, се споделя в известието.

Според изказването израелските сили са разкрили огън, откакто локални екстремисти са хвърлили запалителни бомби и са разкрили огън по бойците.

Израелската войска сподели, че нейните командири „ съжаляват за всяка щета, нанесена на цивилни лица, които не вземат присъединяване “, само че съобщи, че ще продължи с интервенциите си.

Дженин е прочут като цитадела на екстремистите. Израелската войска от дълго време работи в региона, засилвайки интервенциите си след поредност от смъртоносни офанзиви в Израел предходната пролет, някои от които бяха осъществени от бойци от град Дженин, напомни АП, представена от Българска телеграфна агенция.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР