Израел възобнови своите заплахи по адрес на Иран и на

...
Израел възобнови своите заплахи по адрес на Иран и на
Коментари Харесай

АФП: Израел смята за предизвикателство споразумението между Иран и Сирия в отбранителната сфера

Израел възобнови своите закани по адрес на Иран и на Сирия, предупреждавайки ги за нови удари на израелската авиация по държавни обекти, в случай че иранците не изоставен сирийската територия, съобщи Агенция Франс Прес. Това е реакция на подписаното съглашение сред Техеран и Дамаск за съдействие в отбранителната сфера.

„ Подписаното от Иран и Сирия съглашение хвърля предизвикателство към Израел. Нашият отговор ще бъде гръмовен и ясен” – декларирал израелският министър на превоза и разузнаването Исраел Кац, като добавил, че еврейската страна няма да допусне „ военно самоутвърждаване” на Иран на сирийска територия.

„ Ние ще реагираме в Сирия с цялата си мощност срещу иранските цели, представляващи опасност за Израел. И в случай че силите за Противовъздушна отбрана на сирийската войска бъдат още веднъж ориентирани срещу нас, те ще заплатят цената” – траял предизвестията си министър Кац.

Споразумението за задълбочаване на съдействието беше подписано в събота, 25 август. Това стана по време на двудневната аудиенция в Дамаск на иранския боен министър бригаден военачалник Амир Хатами. / БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР