Израел се е отказал от незабавен отговор на иранското нападение

...
Израел се е отказал от незабавен отговор на иранското нападение
Коментари Харесай

Иран заплаши с преразглеждане на ядрената си доктрина

Израел се е отказал от неотложен отговор на иранското нахлуване през уикенда, само че ответен удар въпреки всичко ще има, настояват източници от Тел Авив. В същото време Техеран заплаши да преразгледа нуклеарната си теория, съобщи БНР.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху се е отказал от в началото планувания бърз ответен удар след иранската офанзива от неделя. Това твърди почитан държавен източник пред израелското радио " Кан ".

" След диалог през нощта с американския президент Джо Байдън Нетаняху е отхвърлил към този момент утвърден проект ", е декларирал източникът, поискал анонимност. Според него израелски отговор въпреки всичко ще има.

В същото време Иран предизвести, че може да преразгледа нуклеарната си теория поради " заканите " от Израел.

" Преразглеждането на нашата нуклеарна теория и политики, както и огласявани преди съображения, е изцяло допустимо ", сподели Ахмад Хагталаб - боен пълководец, отговарящ за нуклеарната сигурност. Иранският висш водач аятолах Али Хаменей има последната дума за нуклеарната стратегия на Техеран, а той твърди, че ислямската република не се стреми да сътвори или употребява нуклеарни оръжия.

Това обаче не подхожда на наблюденията на специалистите от последните няколко години, които установяват, че Техеран натрупва ресурси от обогатен уран и е напълно покрай основаването на нуклеарно оръжие.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР