Израел създаде в неделя национална мрежа от станции за бързо

...
Израел създаде в неделя национална мрежа от станции за бързо
Коментари Харесай

Израел създаде национална мрежа за бързо тестване

Израел сътвори в неделя национална мрежа от станции за бързо тестване на ковид, заяви незабавната работа Magen David Adom, до момента в който държавното управление се пробва да предотврати следващото блокиране поради пандемията, съобщи организация БГНЕС.

„ След искане от министерството на опазването на здравето, Magen David Adom в неделя отвори 120 станции за бързо разкриване “, се споделя в изказване на MDA. Тестовите центрове са ориентирани към неимунизираните и тези, които са се възстановили от вируса и се нуждаят от здравна карта. Резултатите се получават за 15 минути.

От неделя сутринта неимунизираните хора би трябвало да показват негативен тест за ковид, не по-стара от 24 часа, а здравните карти ще бъдат разширени за деца под 12 години от 20 август. През последната седмица Израел записва приблизително повече от 3000 нови случая на ковид дневно - най -високият брой от април. Нарастването на инфекциите е крачка обратно, откакто водещата в света акция за имунизация понижи новите случаи на COVID-19 от 10 000 дневно до по-малко от 100. Тестовете в новите станции ще костват 52 шекела (16 долара) и ще дадат опция на тестваните да получат пропуск от здравното министерство, годен за 24 часа.

„ Заключване ще бъде наложено в краен случай и ние ще създадем всичко, с цел да го избегнем “, съобщи здравният министър Ницан Хоровиц в изказване, приветстващо стартирането на услугата за бързи проби. Миналия декември страната с население от девет милиона души беше една от първите, които започнаха огромна акция за имунизация, с помощта на съглашение с фармацевтичния колос Pfizer, което ѝ даде бърз достъп до милиони дози в подмяна на биомедицински данни за резултатите от имунизацията. Въпреки акцията, понижила броя на докладваните инфекции, заразяването още веднъж се е нараснало с разпространяването на разновидността Делта при неимунизирани възрастни и при тези, имунизирани преди повече от шест месеца.

Израел в този момент започва акция за даване на трета доза ваксина на възрастните хора и също възвърне действието на здравния пропуск. Повечето ограничавания поради ковид бяха анулирани при започване на юни, само че някои бяха възобновени предишния месец след възобновяването на случаите. Само хора, които са били изцяло имунизирани, излекувани от COVID-19 или с негативен PCR тест, изработен по-малко от 72 часа преди този момент, имат право да влизат тук-там с повече от 100 души, на закрито или навън. През последните 24 часа Израел записва 2 886 нови случая. От 602 души в болница поради вируса, 348 са тежко заболели. Повече от 6500 души са умряли в Израел от ковид от близо 900 000 случая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР