Израел с посредничеството на Египет и САЩ се съгласили за

...
Израел с посредничеството на Египет и САЩ се съгласили за
Коментари Харесай

Израел спира временно огъня в южната част на Газа

Израел с посредничеството на Египет и Съединени американски щати се съгласили за краткотрайно преустановяване на огъня в южната част на Газа от 9.00 ч тази заран, заяви „ Гардиън “.

Целта е Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафах да бъде отворен до 17:00 българско време през днешния ден за филантропичната помощ от египетската страна на границата да стигне до Газа.

Потърсени за удостоверение, израелската войска и посолството на Съединени американски щати в Израел не разясниха примирието.

Стотици метрични тонове помощи от няколко страни са арестувани на Синайския полуостров в Египет в продължение на дни в очакване на съглашение за безвредното им снабдяване в Газа и евакуацията на някои притежатели на задгранични паспорти през пропускателния пункт Рафах.

„ Рафах ще бъде отворен още веднъж. Заедно с Организация на обединените нации, с Египет, с Израел и с други страни вкарваме механизъм, посредством който помощта да бъде доставена и да стигне до хората, които се нуждаят от нея “, съобщи по-рано тази заран държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен след среща с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси, съобщи БГНЕС.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР