Израел разшири своята кампания за ваксинация срещу COVID-19 в неделя,

...
Израел разшири своята кампания за ваксинация срещу COVID-19 в неделя,
Коментари Харесай

Израел ваксинира тийнейджъри за да ходят на училище и на изпити

Израел разшири своята акция за имунизация против COVID-19 в неделя, с цел да включи 16 до 18-годишни в това, което държавното управление дефинира като опит да даде опция да участват на изпити в учебно заведение , оповестява " Ройтерс ".

Израел, който има най-бързия % на разпространяване на ваксини в света , се надява да стартира да отваря стопанската система си идващия месец .

С постоянен импорт на ваксини Pfizer, Израел е приложил най-малко една доза на повече от 25% от 9-милионното си население от 19 декември, изяснява Министерството на здравеопазването.

Първоначално имунизациите бяха лимитирани до възрастни хора и други високорискови категории, само че в този момент са налични за всеки над 40 години или - с позволение на родителите - за тези сред 16 и 18 години .
 Надеждите за световен
Надеждите за световен " имунизационен паспорт " срещат възражения в страни от Европейски Съюз

Израел ще вкара сходен документ, а Гърция лобира пред Европейски Съюз за общоевропейски подобен

Включването на младежите има за цел " да разреши връщането им (в училище) и проведеното осъществяване на изпити ", разяснява представител на Министерството на образованието.

Израел връчва документ за зряла възраст на възпитаници от 10-12 клас , които поставят изпити , провеждани от Министерството на образованието, които играят съществена роля за приемане в университетите . Те също могат да повлияят на настаняването в армията, където доста израелци са на наложителна работа след гимназията.

Страната е под трета национална обсада от 27 декември, която възнамерява да отстрани в края на януари .

Министърът на образованието Йоав Галант съобщи, че е прекомерно рано да се каже дали учебните заведения ще отворят още веднъж идващия месец. Сред факторите е до каква степен Израел , който се бори с прилив на инфекции, е обиден от заразния вид на вируса, открит за първи път във Англия .

Хези Леви, общоприет шеф на израелското министерство на опазването на здравето е запитан в изявление за армейско радио дали имунизирането на младежи може да съставлява непредвидени опасности - може би за личните им, към момента неродени деца.

" Тази ваксина не се разграничава от имунизациите против други вирусни болести ... и бе сполучливо тествана за странични резултати . " Той добави, че не се съмнява, че - претегляйки относителните опасности от ковид - е за предпочитане да се получи ваксина.
 Израел с нов връх - имунизира 224 000 души за ден
Израел с нов връх - имунизира 224 000 души за ден

До момента общо 2,4 милиона израелци са получили първата доза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР