Израел разшири днес операциите си в района около град Хан

...
Израел разшири днес операциите си в района около град Хан
Коментари Харесай

Израел разшири операциите си около Хан Юнис, в Давос обсъждат войната

Израел разшири през днешния ден интервенциите си в региона към град Хан Юнис в южната част на Ивицата Газа.

Близкоизточната рецесия беше една от тематиките в полемиките на Световния стопански конгрес в Давос, където през втория ден на събитието участваха американският държавен секретар Антъни Блинкън и иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан.

Йордания упрекна Израел, че при нахлуване в Хан Юнис в южната част на линията Газа е нанесъл съществени вреди на йорданска полева болница в града. Израелската войска към този момент не разяснява.

" Страданието разрушава сърцето ми. Въпросът е какво би трябвало да се направи. " - уточни държавният секретар на Съединените щати Антъни Блинкън на Световния стопански конгрес в Давос.

Той съобщи, че Израел няма да се почувства същински сигурен, до момента в който няма път към основаването на палестинска страна. По думите му, в случай че Израел бъде привързан към Близкия изток, районът може да се сплоти, с цел да изключи Иран и неговите съдружници като йеменските хути.

Американският първи посланик дефинира Техеран като " най-големият мотив за терзания от позиция на сигурността ".

Думите му идват след снощните ирански удари в прилежащ Пакистан, откакто Техеран нападна по-рано цели в Ирак и Сирия. Според ирански медии ракетният удар е бил ориентиран против бази на радикалната сунитска формация " Джаиш ал Адъл ", " Армия на справедливостта ".

Външният министър на Иран Хосейн Амир Абдолахиан съобщи в коридорите на Световния стопански конгрес в Давос, че " нито един от жителите на другарската и братска страна Пакистан не е бил обект на ирански ракети и дронове ".

В отговор на снощното нахлуване Пакистан отзова своя дипломат от Иран и не разрешава на иранския дипломат да се завърне в Исламабад.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР